Hlavní obsah

Pekhart vydělal na dodatečné nominaci na duel s Itálií týden dovolené navíc

Aktualizováno

I kapitán se šel proběhnout. A dokonce si i jednou, dvakrát kopnul do balónu. Tomáš Rosický si na dopoledne naordinoval masáž, a zatímco jeho osm reprezentačních spoluhráčů na strahovském trávníku trénovalo, on si zašlapal na rotopedu a navrch si dal pár koleček kolem hřiště. Kouč národního týmu Michal Bílek mu ponechává volnost, neboť nechce riskovat, aby si kapitán obnovil lehké zranění lýtka, jež si přivezl z Arsenalu. Ostatní fotbalisty už tolik nešetří. Jen Tomáš Pekhart, kterého povolal do nominace namísto zraněného Matěje Vydry, měl první den jisté úlevy.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Tomáš Pekhart (vlevo) a obránce Marek Suchý na tréninku fotbalové reprezentace v Praze na Strahově.

Článek

„Makáme, makáme, běháte jako lemry," pustil se trenér Bílek do hráčů při nácviku kombinace, jejíž rychlost mu nebyla dvakrát po chuti. Proto i Michal Kadlec s Tomášem Pekhartem cvičící přihrávky ve dvojici o poznání přidali.

Kadlec trénoval i s kamerou

Legionář z Leverkusenu Kadlec i s minikamerou připevněnou na prsou, neboť při čtvrtečním tréninku se pořizoval videozáznam pro představu, jak reprezentační příprava vůbec probíhá. Natáčela se kombinace, stejně jako střelba na bránu...

Z osmičky fotbalistů byl k experimentu svolný právě Michal Kadlec a pochopitelně oba gólmani Jakub Kotěra a Dominik Rodinger, které si trenéři vypůjčili. To proto, že žádný z nominovaných brankářů ještě na dobrovolný sraz nedorazil a on někoho do brány potřeboval.

Přípravu bude soudcovat Bílek sám

V pátek ho tam bude potřebovat také, neboť na dopoledne nachystal na Strahov modelový zápas s rezervou Sparty. Samozřejmě za zavřenými dveřmi. Sám ho totiž bude soudcovat, takže bude mít právo akce zastavovat, chválit a hlavně vytýkat chyby, jichž se jeho svěřenci v přípravě na kvalifikaci s Itálií dopouštějí a které by se jim mohly příští pátek vymstít.

„Na rozbor hry Italů a taktickou přípravu na zápas bude ještě dost času, až se sejdeme kompletní. Jisté však je, že to proti jejich obraně nebude vůbec snadné, protože defenzívu má squadra mimořádně dobře propracovanou a zvládnutou," přiznával narychlo povolaný Tomáš Pekhart, že jestliže se dostane na trávník, bude to mít proti italským bekům těžké.

Pekhart ještě minulý týden hrál

Zatím ho ale podobné myšlenky netrápí, protože se nejdřív musí dostat do pravidelného tréninkového rytmu.

„Po skončení bundesligy jsme sice hráli v duchu německých zvyklostí ještě minulý týden tři exhibiční přáteláčky proti mužstvu sponzorů či regionálnímu výběru, ale pár posledních dnů jsem nic nedělal, takže nohy trochu cítím. Den dva postačí, abych na sobě už zase nic necítil," přiznával vytáhlý útočník z Norimberku, kterého trenér Bílek povolal do reprezentace namísto zraněného Matěje Vydry z Watfordu.

„Matěj ještě absolvuje podrobné vyšetření u doktora Petra Nováka, ale kvalifikaci proti Italům určitě nestihne, takže trenér povolal namísto něho právě Pekharta," informoval mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář o první rošádě v nominaci.

Místo moře si dává tréninky na Strahově

„Poslední dva dny jsem přemýšlel, k jakému moři vyrazím na dovolenou, ale protože se ozval manažer Šmicer s tím, že mě možná povolají místo Vydry, přestal jsem plánovat a čekal na telefon. Lepší, než se vracet odněkud z ciziny," přijal dodatečnou nominaci s naprostým klidem Pekhart, který zatím odehrál v reprezentaci 18 zápasů a vstřelil jeden gól.

„Já na ni vlastně vydělám. Před odjezdem z Norimberku mně totiž trenér Wiesinger povolil zahájit klubovou přípravu o týden později, jestliže budu do nároďáku přece jen povolán. Na kvalifikaci s Itálií jsem tak vydělal, protože budu mít o týden delší dovolenou než ostatní a začnu až 2. července," přiznával legionář z Norimberku, když společně s Gebre Selassiem, Kadlecem, Kalasem, Sivokem, Suchým, Jiráčkem a Kozákem opouštěl Strahov.

Reklama

Související témata: