Hlavní obsah

VIDEO: Násilí před bitvou o MS! Zakuklení Ukrajinci napadli v Kyjevě s noži fanoušky Anglie

Kyjev

Hodně nepříjemné vzpomínky budou mít někteří fotbaloví fanoušci anglické reprezentace na výlet do Kyjeva, kde jejich tým bude hrát v úterý kvalifikační zápas o postup na mistrovství světa. Podle tamních médií napadlo zhruba dvacet Ukrajinců ozbrojených noži a v kuklách skupinku příznivců Anglie.

Bitka v Kyjevě

 
Článek

K útoku mělo dojít v neděli v noci v jedné z kyjevských kaváren. Po bitce byli tři zranění angličtí fanoušci odvezeni do nemocnice.

„Jsme si vědomi incidentu v Kyjevě, do něhož byli zapleteni britští občané. Poskytujeme jim konzulární asistenci," cituje vyjádření britského ministerstva zahraničí list Daily Mail.

Rvačky se podle ukrajinských zdrojů zúčastnilo čtyřicet anglických příznivců proti dvaceti Ukrajincům. Bitka podle kyjevské policie vypukla poté, co si obě strany vyměnily několik urážek.

„Tři britští občané byli převezeni do nemocnice s pohmožděninami na rukou a hlavě. Poté, co dostali lékařskou péči, byli převezeni do svých ubytovacích zařízení," uvádí dále ministerstvo.

Pro týmy Anglie i Ukrajiny má úterní duel vzhledem k postupovým šancím na MS do Brazílie mimořádnou důležitost. Ostrovní tým má na čele skupiny H jednobodový náskok před třetími Ukrajinci.

Reklama

Související témata: