Hlavní obsah

Po Bílkovi se dočasně ujme fotbalové reprezentace jeho asistent Pešice

Praha

Třiašedesátiletý Josef Pešice, asistent dnes už extrenéra české fotbalové reprezentace Michala Bílka, se ujme národního týmu pro zbytek kvalifikace. Šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ho oslovil, funkci mu nabídl a Pešice ji přijal. "Hlavním úkolem je kvalifikaci důstojně a úspěšně dohrát, už kvůli Michalu Bílkovi," pravil Pešice, když na nabídku kývnul a ujal se týmu, který povede na Maltě a v Bulharsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Pešice (uprostřed) mezi extrenérem Michalem Bílkem (vpravo) a Tomášem Galáskem byl pověřen dočasným vedením reprezentace.

Článek

„Už v úterý po utkání v Turíně jsem naznačil, že mužstvo dohraje kvalifikaci pod vedením asistentů. Pověřil jsem Josefa Pešiceho, aby vykonával v utkáních na Maltě a v Bulharsku funkci hlavního trenéra. Složení realizačního týmu zůstává v nezměněné podobě," nechal se slyšet Pelta poté, co se dnes s Pešicem sešel a funci mu nabídl.

Třiašedesátiletý Josef Pešice, který k týmu přišel na post asistenta loni v srpnu před utkáním na Ukrajině, má zkušenosti s trénováním ligových týmů, ale byl i sedm let koučem mládežnických reprezentací od šestnácti do devatenácti let. Vedl tak i několik současných reprezentantů.

„Hlavním úkolem je kvalifikaci důstojně a úspěšně dohrát, už kvůli Michalu Bílkovi. Stále je o co hrát, protože v sázce je ještě šest bodů a výsledky se započítávají do koeficientu, který pak rozhoduje o zařazení země do košů pro losování kvalifikace o postup na mistrovství Evropy," řekl po schůzce s předsedou Josef Pešice.

Reklama

Související témata: