Hlavní obsah

Bulharský fotbalista doping nebral, rozhodla FIFA

Curych
Aktualizováno

Disciplinární komise FIFA dnes nejprve suspendovala nejmenovaného bulharského fotbalistu za pozitivní dopingový nález při kvalifikačním utkání na Maltě, o několik hodin později však své rozhodnutí zrušila. Jméno hráče neuvedla, podle bulharského tisku jím byl obránce Ludogorce Razgrad Jordan Minev.

Foto: Darrin Zammit Lupi, Reuters

Fotbalisté Bulharska. Ilustrační foto.

Článek

Hráči FIFA dočasně zastavila činnost na 30 dnů, což by znamenalo, že by nemohl nastoupit ve dvou zbývajících zápasech kvalifikace pro MS v Arménii a doma proti České republice. V prohlášení uvedla, že jeho vzorek obsahoval zakázané látky z "černého" seznamu Světové antidopingové agentury WADA.

Minev na Maltě nehrál kvůli zranění v předchozím zápase v Itálii, ale přesto byl vybrán na antidopingovou kontrolu. Bulharská média spekulovala o tom, že zakázaná látka se do jeho těla dostala v rámci léčby.

Po konzultaci s lékaři nakonec disciplinární komise FIFA dospěla k závěru, že hráč nedopoval. Jordan Minev, který patří k oporám bulharské reprezentace, tak o zbytek kvalifikacie, v níž má jeho tým velkou šanci na postup do baráže, nepřijde.

Reklama

Související témata: