Hlavní obsah

VIDEO: Francii pomohl na MS gól z ofsajdu. Ukrajinci protestovali marně

Paříž

Byli na odpis a teď slaví velké vítězství. Fotbalisté Francie odčinili porážku z pátečního barážového duelu na Ukrajině 0:2 a po úterní domácí výhře 3:0 se radují z postupu na mistrovství světa v Brazílii. Kaňkou na jejich velkolepém obratu ale je, že gól Karima Benzemy na 2:0 padl z evidentního ofsajdu.

Benzemův gól z ofsajdu proti Ukrajině

 
Článek

Před čtyřmi roky spílal Francouzům celý svět, když si v baráži o postup na MS proti Irům pomohli gólem, který padl po hraní rukou Thierry Henryho. Podobný humbuk se ale tentokrát kolem kontroverzního momentu nestrhl, i když Ukrajinci pochopitelně protestovali, seč mohli. Marně.

Benzemův gól sice byl neregulérní, ale krátce před inkriminovaným okamžikem zase sudí neuznali stejnému hráči gól, jehož naopak dosáhl fotbalista Realu Madrid zcela v souladu s pravidly.

Rozhodl vlastní gól

Francie měla proti Ukrajině herně navrch, ale rozhodující gól celého barážového boje si nakonec dal soupeř sám. Les Bleus poslal definitivně do Brazílie až vlastní gól Guseva. To už navíc hosté hráli v oslabení o vyloučeného Chačeridiho, který musel předčasně pod sprchy krátce po přestávce.

„Tohle je kouzlo fotbalu. Před čtyřmi dny jsme byli ve špatné pozici, ale dnes jsme předvedli fantastický výkon. O našem úspěchu jsem nepochyboval, je už trochu tradicí, že týmy Francie hrají nejlépe, když jsou zatlačené ke zdi. Ukázali jsme velké srdce. Na šampionátu můžeme dokázat velké věci," jásal po utkání kouč Francouzů Didier Deschamps.

Úspěch vynesl trenérovi také novou smlouvu s francouzským svazem. Reprezentaci by tak měl vést až do domácího Eura 2016.

Reklama

Související témata: