Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldo zničil hattrickem Švédy. Šlo mi to tak, jako v poslední době, chvástal se

Stockholm

Hrozilo jim, že budou v Brazílii chybět. V odvetném barážovém duelu o postup na světový šampionát prohrávali čtvrt hodiny před koncem s domácím Švédskem 1:2. Ještě jeden inkasovaný gól a bylo by po nadějích. Jenže Portugalci mají Cristina Ronalda! Žhavý adept na Zlatý míč svými parádními trefami výsledek otočil a zajistil svému týmu letenky na MS do Jižní Ameriky.

Hattrick Portugalce Cristina Ronalda proti Švédsku.

 
Článek
Fotogalerie

Byl to dvojzápas ve znamení Ronalda. V úvodním pátečním duelu v Lisabonu využili domácí proti Švédům jedinou šanci. Gólem osm minut před koncem si zajistili do odvety těsný náskok. Kdo se trefil? Cristiano Ronaldo.

V odvetě si na něj Seveřané dávali bedlivý pozor. Marně! Hvězda Realu Madrid poslala v 50. minutě Portugalce do vedení. Švédský snajpr Ibrahimovic poté dvěma zásahy překlopil výsledek. Zaplněný stadión Rasunda hnal domácí k třetímu gólu, ale Portugalec jejich sny rázně utnul. V 77. minutě srovnal po úniku na 2:2 a o dvě minuty později své grandiózní představení završil. Po pěkném pasu Moutinha kličkou oklamal brankáře Isakssona a portugalskou výpravu dostal do varu.

"Věděl jsem, že Portugalsko mě v těchto zápasech potřebuje. A já jsem ukázal, že jsem tady," poznamenal spokojeně Ronaldo, který v této sezóně nasázel za Bílý balet i národní mužstvo dohromady 32 branek. "Všichni společně jsme to dokázali. Brazílie na nás čeká," uvedl osmadvacetiletý útočník po utkání na twitteru.

Ronaldo ukázal svoji velikost. Zazářil přesně v okamžiku, kdy jej Portugalsko nejvíc potřebovalo. "Dělal jsem jen svou práci. A šlo mi to tak, jako v poslední době," řekl po svém fenomenálním hattricku, kterému uznale zatleskal i Ibrahimovic, který se na turnaj nepodívá.

Ronaldo se s 47 zásahy v reprezentaci dotáhl na Pedra Pauletu, nejlepšího portugalského kanonýra všech dob.

Reklama

Související témata: