Hlavní obsah

OBRAZEM: Nejen Ibrahimovic, ale i další fotbalové hvězdy budou příští rok v Brazílii chybět

Praha

Marně se „Ibrakadabra“ snažil, nic platné nakonec nebyly dva góly, které v odvetném barážovém duelu nastřílel Portugalcům. Švédská fotbalová reprezentace padla a Zlatan Ibrahimovic s ní, takže na světovém šampionátu 2014 bude tato skandinávská star ve službách Paris Saint Germain chybět. Ibrahimnovic však nebude sám, kdo si v Brazílii nezahraje. Pokusili jsme se sestavit výčet patnácti evropských fotbalových hvězd, které o jihoamerickém Mundialu snily marně. Jejich reprezentační celky kvalifikaci nezvládly a mezi účastníky turnaje světa budou chybět.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic v odvetném utkání baráže o postup na MS v Brazílii.

Článek
Fotogalerie

Před sedmi lety si na mistrovství světa v Německu Zlatan Ibrahimovic zahrál, ale do Jihoafrické republiky se nedostal a v Brazílii bude rovněž chybět.

„Přitom šlo zřejmě o můj poslední pokus, na další šampionát se už těžko dostanu," želel dvaatřicetiletý snajpr, že baráž skončila pro Švédsko nezdarem. „Jedna věc je ale jistá - beze mě se nebude na světovém šampionátu na co dívat," přidal Ibrahimovic s hořkým sarkasmem.

Brazílie ale bude ochuzena i o další hvězdy. O světovém šampionátu bude zřejmě navždy marně snít velšský reprezentant Bale... Křídelník Realu se sice stal druhým nejdražším fotbalistou historie po Cristianovi Ronaldovi, ale s týmem své země se těžko někdy na mistrovství světa probojuje.

Čeká ho nejspíš osud delší velšské legendy Ryana Giggse, který se sice stal ikonou Manchesteru United, ale na velkém turnaji si zahrál až v samém závěru kariéry. Navíc v dresu Velké Británie a ke všemu na olympijském turnaji v Londýně.

Reklama

Související témata: