Hlavní obsah

Čeští fotbalisté by mohli před MS prověřit Brazilce

Rio de Janeiro

Čeští fotbalisté by mohli být předposledním soupeřem Brazílie v přípravě před mistrovstvím světa. Podle asistenta trenéra pětinásobných světových šampionů Carlose Alberta Parreiry se o tom jedná. Generální sekretář FAČR Rudolf Řepka ale řekl, že na Strahov žádná oficiální nabídka nedorazila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář národního týmu Petr Čech by mohl v prestižním zápase čelit brazilským střelcům Neymarovi a spol.

Článek
Fotogalerie

Hostitelé šampionátu hledají evropský tým s podobným herním stylem jako Chorvatsko, s kterým sehrají 12. června zahajovací zápas mistrovství světa v Sao Paulu. Dalším kandidátem jsou Srbové. "Srbsko má velmi silný tým a jsou technicky velmi vyspělí," řekl agentuře Reuters Parreira, který pomáhá hlavnímu kouči Luizi Felipemu Scolarimu. Předposlední přípravný zápas plánují Brazilci sehrát 4. června.

"Nás nikdo oficiálně neoslovil," uvedl generální sekretář Fotbalové asociace ČR Rudolf Řepka.

Generálku na domácí MS sehrají brazilští fotbalisté 7. června a pro tento zápas hledají soupeř ve Střední Americe, aby hrál podobně jako Mexiko, s kterým sehrají druhé utkání ve skupině A.

Zatím má Scolariho tým jasno pouze o jednom přípravném duelu v příštím roce - 5. března bude hrát s Jihoafrickou republikou v Johannesburgu.

Reklama

Související témata: