Hlavní obsah

VIDEO: Měli oči pro pláč. Ital Montolivo i Mexičan Montes si zlomili nohu a přijdou o MS!

Londýn
Aktualizováno

Jaká to smůla! Dlouho dřeli, aby se podívali na světový šampionát do Brazílie, místo toho však budou dva hráči Itálie a Mexika doma u televize léčit vážná zranění. Klíčový italský záložník a hráč AC Milán Riccardo Montolivo si ze sobotního přípravného zápasu s Irskem (0:0) odnesl zlomeninu holenní kosti. Ještě hůř dopadl Luis Montes, mexický záložník utrpěl v přátelském duelu s Ekvádorem (3:1) zlomeninu holenní a lýtkové kosti v pravé noze. Čeká ho roční přestávka.

Vážné zranění Mexičana Montese.

 
Článek
Fotogalerie

Ricardo Montolivo si v přípravě na MS zlomil nohu.

"Je to tak, jak jsme se obávali, jedná se o zlomenou holenní kost. Rentgen jsem ještě neviděl, ale obvykle to vyžaduje operaci. Pravděpodobně se bude léčit několik měsíců, určitě přijde o mistrovství. Takovou věc si nezasloužil," uvedl pro italskou televizní stanici Rai týmový doktor Enrico Castellacci.

Montolivo se nešťastně srazil s protihráčem Pearcem a na trávníku ho v 16. minutě nahradil Alberto Aquilani, ale ani jeho představení v duelu hraném v Londýně nemělo dlouhého trvání. Už ve 38. minutě ho po srážce hlavami s protihráčem Stephenem Wardem vystřídal Marco Parolo.

Smůlu měl i Montes

Vážné zranění utrpěl také osmadvacetiletý mexický záložník Montes. Hráč Leónu otevřel ve 33. minutě skóre zápasu s Ekvádorem, ale o dvě minuty později se bolestivě zranil v souboji se Segundem Castillem. Při pokusu zachytit míč vší silou nakopl nohu svého protivníka.

Lékaři svíjejícímu se Montesovi odstranili na hřišti holenní chránič až tak, že rozstříhali jeho stulpnu. Mexický hráč putoval hned do nemocnice a verdikt byl jasný - zlomenina holenní i lýtkové kosti na pravé noze!

"Je to pro nás velká rána, ztratili jsme dalšího skvělého hráče. Doufejme, že Luis v sobě najde sílu a vrátí se ještě silnější," řekl kouč Mexika Miguel Herrera. Ofenzivního záložníka však čeká dlouhá pauza, podle televizní stanice Azteca Deportes se bude z vážného zranění až rok zotavovat.

Ghaňan Akaminko musí na operaci

Dalším borcem, který se na poslední chvíli musel rozloučit se snem o šampionátu v Brazílii je stoper Ghany Jerry Akaminko. V přípravném utkání proti Nizozemí (0:1) musel ze hřiště na nosítkách. "Rentgen odhalil frakturu v levém kotníku, která si vyžádá operační zákrok. Mimo hru bude minimálně tři měsíce," potvrdil doktor ghanské reprezentace.

Z tréninku domácí brazilské reprezentace odkulhal křídelník Bernard. Jednadvacetiletý hráč ukrajinského Šachtaru neustál ostrý souboj s kolegou Paulinhem a pochroumal si kotník. "Raději jsem odstoupil, aby se to nezhoršilo," řekl novinářům, na spoluhráče v dresu Kanárků se ale nezlobil.

Brazilci totiž bojují o účast v závěrečné užší nominaci, čemuž odpovídá i nasazení a tempo v přípravném kempu. "Příprava na MS je prostě taková a fotbal je kontaktní sport," uzavřel celou záležitost Bernard. Pokud by nakonec nemohl na šampionátu startovat, měl by podle spekulací jeho místo v sestavě trenéra Felipe Scolariho zaujmout Lucas Moura z pařížského PSG.

Reklama

Související témata: