Hlavní obsah

Němce trápí marodka. Tolik zranění před velkým turnajem nepamatuju, posteskl si kouč Löw

Salvador

Kouč německé reprezentace Joachim Löw má starosti. Fotbalový šampionát klepe na dveře a tři z největších hvězd jeho týmu se pomalu zotavují ze zranění a netrénují naplno.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Kouči německé fotbalové reprezentace Joachimu Löwovi (na snímku) dělá starosti marodka.

Článek

Kapitán týmu Philipp Lahm má poraněné pouzdro kotníku, gólman Manuel Neuer rameno a Bastiana Schweinsteigera trápí problémy se šlachou. Zcela v pořádku není ani Sami Khedira, a to už dříve z nominace vypadli bratři Sven a Lars Benderovi.

„Jsme v obtížné situaci. Tolik zranění před velkým turnajem nepamatuju. A to jsme teď přišli o Reuse," posteskl si Löw nad čerstvou ztrátou. Lahm, Schweinsteiger a Khedira by však měli být do zápasu s Portugalskem fit.

Největší obavy tak kouč má o brankáře Neuera. „Pokud by nebyl připravený, do branky by šel Weidenfeller. Je zkušený, i když zatím v reprezentaci mnoho zápasů neodchytal. Kvality však dokázal v brance Dortmundu v Lize mistrů i bundeslize. Věřím mu a má podporu týmu," uvedl Löw. Přitom právě on Weidenfellera léta přehlížel, ač média o gólmanovi psala jako o jasné dvojce.

Löw: Tým je schopen porazit kohokoliv

Oblíbený „Jogi" Löw doma ztrácí půdu pod nohama. Odborníci mu vyčítají, že nevzal kanonýra Fiorentiny Maria Gómeze, který ještě loni hrál za Bayern. Urostlý forward sice promarodil část sezóny, ale Khedira, který na tom byl ještě hůř, v nominaci je.

„Spoléhat na veterána Kloseho a náhradníka Arsenalu Podolského je poněkud riskantní," napsal Bild. V útoku ale mohou hrát i Müller z Bayernu a Schürrle z Chelsea. „Variant máme víc, ale špičkoví hrotoví útočníci s německým pasem kromě Kloseho nejsou k mání," bránil se Löw.

Němci byli pod jeho vedením třetí na MS 2010, stříbrní na ME 2008 a bronzoví o čtyři roky později. „Fanoušci čekají na titul od roku 1990. Slíbit jim ho nemůžu, ale pokud budou nominovaní hráči v pořádku, máme tým, který je schopen porazit kohokoliv," vzkázal Löw.

Kostru mužstva tvoří hráči Bayernu a Dortmundu, které by měli doplnit Khedira a Klose a hru má režírovat Mesut Özil.

Probojují se fotbalisté Německa na nadcházejícím MS do finále?
Ano
52,4 %
Ne
47,6 %
Celkem hlasovalo 6077 čtenářů.

Reklama

Související témata: