Hlavní obsah

Šampionát vyhrají USA, odsekl rozmrzelý Ibrahimovic. A v Brazílii sledoval krach Evropanů

Los Angeles

Hvězdný Zlatan Ibrahimovic si se švédským národním týmem účast na fotbalové mistrovství světa nevybojoval, ale ani tak mediální zájem o jeho osobu neopadl. Novináři z bulvárního amerického webu TMZ zastihli útočníka PSG ještě před jeho odletem do Brazílie na dovolené v Los Angeles, z čehož ale svérázný forvard rozhodně nebyl nadšený. A podle toho také na dotěrné otázky reagoval.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Některým fanouškům na MS v Brazílii hvězdný Ibrahimovic chybí.

Článek

Ibrahimovice překvapil TMZ před restaurací v LA, kde se ho hned žurnalista zeptal, zda sleduje šampionát v Brazílii, i když se na něj sám nedostal. Vytáhlý Švéd reagoval jen otočením očí v sloup, k novináři se otočil bokem a nepřestával žvýkat.

Na druhý dotaz ale už přeci jen zareagoval. „Co říkáte, že na šampionátu nehraje Landon Donovan?" ptal se reportér. „Kdo?" nechápal Ibrahimovic, jakoby mu nic jméno legendy amerického fotbalu, kterou kouč Jürgen Klinsmann nenominoval pro turnaj v Brazílii, neříkalo.

„Hmm, jeho problém," odpověděl švédský reprezentant po zopakování otázky. Na dotaz, kdo podle něj celé mistrovství světa vyhraje, pronesl pobaveně, že „USA". „To má být vtip?" smál se reportér. „Jo, velký vtip," dodal Ibrahimovic a už ve viditelně lepší náladě rázným odchodem rozhovor ukončil.

V současnosti už je sám v Brazílii. Přestože na podzim po nevydařené kvalifikaci prohlašoval, že turnaj, na kterém sám nehraje, rozhodně sledovat nebude, z tribuny viděl už dva zápasy.

Na Maracaná v Riu de Janeiro sledoval porážku španělských obhájců zlata s Chile a o den později viděl kolaps dalšího evropského celku Anglie s Uruguayí. Zachycen na fotografiích byl společně s prezidentem klubu Paris St. Germain Násirem Al Chelajfím, v jehož barvách hraje.

Ibrahimovic ztratil naději na účast na MS v listopadové baráži s Portugalskem. I když dal dva góly, zastínil ho Ronaldo. "Turnaj beze mě není nic, co bych měl sledovat," řekl tehdy. Teď je vše jinak.

Reklama

Související témata: