Hlavní obsah

Nigérie má zpět bývalé vedení a FIFA zrušila její suspendaci

Curych

Mezinárodní fotbalová federace FIFA přijala Nigérii zpět za svého člena. Svaz africké země NFF byl v minulém týdnu vyloučen kvůli vměšování politiků do jeho záležitostí, vláda totiž po mistrovství světa odvolala kompletní svazové vedení. Protože funkcionáři byli dosazeni zpět, mohou nigerijské kluby a reprezentační výběry opět hrát v mezinárodních soutěžích.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Nigérijci před zápasem proti Bosně a Hercegovině na MS. Jejich tým už zase může na mezinárodní scénu.

Článek

Po vyřazení Nigérie v osmifinále MS nařídila vláda ministerstvu sportu, aby vyměnilo vedení fotbalového svazu. Šéf organizace Amin Maigari byl bezprostředně po návratu týmu zatčen, soud v metropoli Abuje tři dny po prohře 0:2 s Francií zbavil pravomocí jeho i další funkcionáře a vedením fotbalu pověřil úředníka z ministerstva. To odporuje pravidlům FIFA, proto následovala suspendace.

Podle prohlášení FIFA byl soudní proces s prezidentem NFF zastaven a také bylo zrušeno nařízení, které zakazovalo svazovému vedení a kongresu vykonávat činnost. "FIFA proto rozhodla zrušit suspendaci k pátku 18. července," uvedla mezinárodní federace v prohlášení.

Reklama

Související témata: