Hlavní obsah

Narození dítěte? Čtvrtfinále MS si vzít nenechám, šokovala opora

Samara/Praha

Pro někoho srdcař, pro jiného blázen. Kapitán švédské reprezentace Andreas Granqvist šokoval svět a možná i svou ženu, když se rozhodl dát přednost čtvrtfinále mistrovství světa před narozením svého druhého dítěte. V sestavě Švédů proti Anglii by tak v sobotu neměl chybět. „Dítě se má narodit v neděli. Třeba to stihnu," usmívá se opora defenzivy Seveřanů.

Foto: Henry Romero, Reuters

Kapitán švédské reprezentace Andreas Granqvist slavil postup do čtvrtfinále MS. Možná ho v tu chvíli nenapadlo, do jakého časového presu se díky tomu dostane.

Článek

Švédská obrana na šampionátu zatím drží. Dva inkasované góly během čtyř zápasů, to je hodně dobrá vizitka a Granqvist si uvědomuje, že z toho může být životní výsledek na MS. A proto je ochotný obětovat i přítomnost u porodu svého druhého dítěte. Spoluhráčům slíbil, že bude hrát. „Teď se soustředím jen na sobotní zápas. Pokud pak bude šance odletět rychle domů, tak to udělám," snaží se na dálku uchlácholit svou ženu. „Ale čtvrtfinále MS si vzít nenechám," dodává.

Šampionát v Rusku si Švédové užívají, ve čtvrtfinále jsou poprvé od MS 1994. Mezi nejlepší osmičku se dostali i bez Zlatana Ibrahimovice, což je pro mnohé překvapením. „Bojujeme jeden za druhého. Dokázali jsme, že můžeme udělat dobré výsledky, i když jsme ztratili jednoho z nejlepších fotbalistů na světě," myslí si.

Situace je o to zajímavější, že čerstvého tatínka mají i v anglickém táboře. Manažer národního týmu Gareth Southgate ale dal Fabianu Delphovi volno, doporučil mu, aby se vrátil domů a byl s manželkou před narozením dítěte. „Některé věci v životě jsou důležitější než fotbal," řekl Southgate. „Všichni říkají, jaká je to šance být na mistrovství světa, ale na rozdíl od narození dítěte se přece může opakovat. Okamžik, kdy se narodí dítě, je jedinečný," dodal.

Reklama

Související témata: