Hlavní obsah

V Ostravě ožily vzpomínky na Srbsko. Do týmu přibyl Škoda

Ostrava
Aktualizováno

Vzpomínky na vítkovický stadión, kde zítra odehrají třetí kvalifikační zápas proti Ázerbajdžánu (20.45), mají čeští reprezentanti příjemné. Loni v listopadu na něm v přípravě na Euro před vyprodaným hledištěm porazili Srbsko 4:1, na což by rádi navázali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Milan Škoda

Článek

„Máme tady pozitivní bilanci a doufám, že to tak zůstane. Věřím, že bude znovu plno a lidé nás podpoří," uvedl gólman Tomáš Vaclík. „V této kvalifikaci je to možná jeden z nejdůležitějších zápasů a potřebujeme ho za každou cenu vyhrát. Jsem rád, že ho budeme hrát právě na stadiónu, na kterém jsem vyrůstal," řekl Vaclík.

Z Hamburku přicestoval národní výběr v neděli brzy odpoledne unavený a po porážce 0:3 v nepříliš dobré náladě. V Ostravě se k týmu připojil uzdravený útočník Milan Škoda. „Po takovém výsledku spokojení být nemůžeme. A já jako útočník už vůbec ne, když jsme Neuera skoro neohrozili. Usnul jsem až někdy nad ránem," vysvětloval útočník Matěj Vydra.

Pobyt v Ostravě zahájila reprezentace otevřeným tréninkem pro fanoušky. „S tímhle nemám zkušenost. V Anglii to není zvykem. Nicméně je to příjemné," připustil Vydra, který právě na vítkovickém stadiónu zahájil po přestupu z Jihlavy do Baníku ligovou kariéru. Hned v prvním utkání dal tehdy Jablonci dva góly. „Vzpomínky jsou to skvělé. Vracím se sem a chtěl bych, aby to byl návrat vítězný a z mé strany opět gólový," svěřoval se Vydra.

Reklama