Hlavní obsah

Mám být na odstřel? Jděte, vždyť po zápase s Čechy hrajeme ještě třikrát doma, ví své kouč Norů

Praha

Prý je na odstřel. Zpackal, co se dalo, s vypětím všech sil a snad i za pomoci skandinávských trollů porazil v dosavadní kvalifikaci jen San Marino, takže by se měl pakovat. Bez ohledu na to, jak se svým reprezentačním výběrem dopadne dnes večer. Pravdou je, že norský tým zažívá při vstupu do kvalifikace o světový šampionát v Rusku stejnou mizérii jako české mužstvo, ale trenér Skandinávců Per-Mathias Högmo rozhodně nepřipomínal před večerním zápasem muže, který by měl hned po návratu z Prahy pakovat. Usměvavý, dobře naložený, sebevědomý, přesvědčený, že jeho svěřenci zápas zvládnou.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér norských fotbalistů Per-Mathias Högmo.

Článek

Pro úspěch v Praze udělal trenér Norů všechno. Dokonce se přesunul se svými svěřenci do Berlína, aby měli klid a našli i lepší klimatické podmínky, než jaké panují u nich doma. A nové tváře samo sebou Per-Mathias Högmo do svého kádru rovněž povolal.

„Potřebujeme střílet góly. Víc gólů než dosud," připomněl předchozí zápasy, v nichž jeho hráče sžírala stejná střelecká impotence jako Jarolímovy svěřence.

Kvalifikační zápas ČR - Norsko se hraje dnes ve 20.45 v Praze - Edenu, přímý přenos vysílá ČT Sport, on line reportáž sledujte na www.sport.cz.

Však posuďte: Příprava s Běloruskem, prohra bez vstřelené branky. Kvalifikační zápasy s Německem a v Ázerbájdžánu, dvě porážky a ani jeden vstřelený gól. Domácí pokračování kvalifikace s trpaslíkem ze San Marina - první vítězství, body a dokonce čtyři branky, ale tři z nich až v posledních dvaceti minutách, kdy outsiderovi došly síly.

„Proto jsme právě na střelbě a zakončení pracovali. Snad se to proti Čechům projeví, protože i pro nás je utkání klíčové. Remíza nám nestačí, chceme tři body, které nám otevřou cestu ke druhému místu ve skupině," nijak netajil kouč Norů, že přijel do Prahy vyhrát.

„Musíme ale dobře bránit a hrát maximálně disciplinovaně. Češi budou hrát určitě hodně ofenzivně, protože i oni musí vyhrát. Dosavadní domácí zápasy jim nevyšly, neboť v nich sice měli velkou převahu, ale se zakončením na tom byli stejně, jako my v Ázerbájdžánu," připomínal Högmo, že před měsícem v Baku měli jeho mužstvo šancí na tři zápasy, ale střelecky selhalo.

I proto má na kontě zatím jen tři body...

„Ale nejen proto jsme na tom lépe než Češi. Zatímco oni budou hrát doma už jen s Němci a San Marinem, my přivítáme ještě tři soupeře - Čechy, Ázerbájdžánce a na závěr Severní Iry. Příznivým výsledkem z Prahy si pro ně chceme připravit dobrou výchozí pozici," dával Per-Mathias Högmo na vědomí, jak moc spoléhá na domácí prostředí, které bude mít v bojích o druhou příčku zaručující účast v baráži nejspíš klíčovou roli.

Jak dopadne zápas Česko - Norsko?
Češi zvítězí
55 %
Zápas skončí remízou
21,3 %
Vyhraje Norsko
23,7 %
Celkem hlasovalo 7403 čtenářů.

Reklama

Související témata: