Hlavní obsah

Dvěma kolmicemi zničil své Nory. Měl jsem co napravovat, uznává Dočkal

Praha

Patřil k nejsledovanějším protagonistům duelu v Edenu. Jednak dříve působil v Norsku, hlavně však nastoupil jen den poté, co od disciplinárky vyfasoval stop na tři ligové zápasy za vyloučení v Liberci. A sparťanský záložník Bořek Dočkal se v reprezentaci také vytáhl. Dvěma kolmými přihrávkami předcházející oběma gólům zásadně přispěl k výhře 2:1, která českým fotbalistům v kvalifikaci MS 2018 udržela naději na postup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal během duelu s Norskem v pražském Edenu.

Článek
Fotogalerie

Ohlasy po vítězství nad Norskem

Bude za gól odměna z Mekáče?

Všechno zlé může být pro něco dobré.

„Teď po vynesení trestu Bořek ví, že nebude mít zbývající podzimní program tak náročný a dá do utkání s Nory víc, než by dal normálně," doufal trenér Karel Jarolím.

A jeho víra slepá nebyla. Letenský záložník se zařadil ke klíčovým mužům vítězné partie.

„Poslední události jsem si do hlavy nedával. Vždycky je lepší si takové věci nepřipouštět a jít do zápasu s čistou hlavou. Ale na druhou stranu jsem opravdu věděl, že mám co napravovat. Bylo mi jasné, že jedině dobrým výkonem se z toho dostanu," popisuje svou situaci Bořek Dočkal.

Znali ho, ale neuhlídali

Před prvním gólem vyslal kolmou přihrávkou za obranu Krejčího s Krmenčíkem, kteří situaci až do kuchyně dohráli. A na druhý nahrál Zmrhalovi sám.

„Pro vývoj utkání bylo hrozně důležité, že hned druhá šance skončila gólem. Před druhým jsem si všiml skvěle rozběhnutého Jardy. Věděl jsem, že když mezeru trefím, tak ho Norové těžko chytí a bude z toho šance," líčí.

Před příchodem do Sparty působil Dočkal v Rosenborgu Trondheim. V Norsku měl výborné renomé, takže soupeři o něm velmi dobře věděli. A stejně ho neuhlídali.

„Nemyslím si, že by stavěli taktiku na tom, aby mi nedali prostor. A i když si na někoho dáváte pozor, ne v každé situaci na něj dokážete být nachystaný a pohlídat si ho," poukazuje.

Podstatné je, že Češi zápas zvládli a udrželi se v postupové hře.

„Nic jiného než vyhrát nám ani nezbývalo, abychom mohli dál jít s vírou v postup," připomíná Dočkal.

Reklama

Související témata: