Hlavní obsah

Komplikací je až dost, hartusí trenér reprezentace Jarolím. O kterého hráče přišel?

Praha
Aktualizováno

Ošidnost reprezentačního termínu po skončení klubové sezóny se naplňuje. Trenér národního týmu Karel Jarolím sčítá za pochodu jednu ztrátu za druhou. Naposledy mu z kádru před přípravným zápasem v Belgii a utkáním kvalifikace mistrovství světa v Norsku vypadl kvůli svalovému zranění bek Filip Novák. Proto kouč zvažuje dodatečné povolání Adama Hlouška.

Karel Jarolím o další absenci v týmuVideo: Sport.cz

 
Článek

Věděl, že komplikace můžou přijít. A ještě před odletem do Belgie se skutečně dostavily. Jako první se omluvil Josef Šural, zraněný Antonín Barák se připojil ke Lvíčatům, jež vrchol sezóny čeká později. A nakonec odpadl i Filip Novák. Dánský legionář sice na sraz do Prahy dorazil, vyšetření magnetickou rezonancí ovšem ukázalo, že zápasy nezvládne.

„Abych pravdu řekl, už je toho docela dost. Také by mohlo být ještě hůř, ale dovedu si představit také mnohem lepší situaci," hartusí trenér Karel Jarolím.

„Ztráty Baráka a Nováka pro nás samozřejmě představují jistou komplikaci. Oba nastoupili do posledního kvalifikačního utkání v základní sestavě. Co se dá dělat, musíme si poradit," dodává.

Proto ještě trenéři zvažují nominaci dalšího hráče. „Ve hře ještě je, že místo Nováka dodatečně povoláme případně Adama Hlouška. Hraje až zítra, v Polsku mu jde o titul, ale variantou je. Přemýšlím o něm," avizuje Jarolím.

Sáček má perspektivu

Šestadvacetiletý Novák v poslední době patřil do základní sestavy českého celku.

Baráka už v pátek nahradil Michal Sáček, který se odpojil od jedenadvacítky a premiérově dorazil na sraz áčka. „Vypadl nám Tonda, tak se prostě vyměnili. Nechtěli jsme žádné extra komplikace, navíc Sáček je určitě hráč, který má perspektivu," vysvětluje Jarolím.

Národní tým si dnes zatrénoval v Praze, v neděli dopoledne odlétá do Bruselu, kde se v pondělí utká s Belgií. Tam zůstane až do čtvrtka, kdy se přesune na kvalifikační zápas do Osla (10. června). V něm se český celek pokusí výhrou zvýšit naděje na druhé místo ve skupině a účast v baráži.

Reklama

Související témata: