Hlavní obsah

Aby šel soupeř sám na branku ve dvou hráčích, to je pro mě smutný, kroutil hlavou Jarolím

Oslo

Nebyl ani tak nazlobený, jako zklamaný. Pořádsobotní ně. Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím nechápal, proč jeho tým v kvalifikaci v Norsku (1:1) po přestávce totálně vypadl z role. „Po slibném prvním poločase mě ten druhý vyvedl z klidu," kroutil hlavou Jarolím po utkání v Oslo.

Karel Jarolím bezprostředně po utkání.Video: #ceskarepre

 
Článek

Tomáš Vaclík hodnotí remízu s Norskem.

Theodor Gebre Selassie po zápase s Nory.

Tomáš Sivok se vrací k průběhu střetnutí.

Jak si to průběh druhé půle vysvětlujete?

Hned po přestávce jsme šli do přečíslení tři na jednoho, Krmenčík s tím měl naložit daleko lépe. Pak přijde penalta, dostaneme gól, následuje další hrubá chyba vzadu. A sesypalo se to jako domeček z karet. Odkrývali jsme prostory, soupeř se nám dostával za záda. To jsem úplně nepochopil.

V defenzivě byl chaos.

Bylo to absolutně bez jakékoli organizace.

Kdo měl zavelet, na koho jste spoléhal?

Je jich tam vzadu dost zkušených.

Ukázalo se, že stopeři jsou nejcitlivější pozicí v sestavě?

Věřil jsem, že odehrají dobrý zápas. Jenže dobré to nebylo. Bavili jsme se o tom po pondělní přípravě v Belgii. Byť v Bruselu to bylo uprostřed obranné řady v jiném složení, v podstatě nic moc extra se na tom v Norsku nezměnilo. Jsem hodně zklamaný.

Máte vysvětlení, proč se to od penalty zcela otočilo?

Asi se na tom podepsala nedůslednost před penaltovým zákrokem. Také tam jsme si měli počínat úplně jinak. Na mužstvu to pak zanechalo stopy. Ale nemělo by, to je jednoznačné. Přece neznamená, že když se něco nepovede, tak krátce poté přihraju soupeři do brejku. Aby šel sám na branku, ve dvou hráčích. To je pro mě opravdu smutný.

Co se vám honilo hlavou, když na Vaclíka pelášili dva Norové?

Klidný jsem rozhodně nebyl. Jsou to šoky. Nevím, neumím to popsat. Člověku se tomu v danou chvíli ani nechce věřit.

Co vám v Oslo přineslo největší rozčarování?

Hlavně ty chyby. Jasně, ve fotbale se dějí. Ale ať je to, jak chce, takové školácké chyby na úrovni reprezentace, těch bychom se dopouštět neměli.

Neprospěla vám ani nucená střídání.

Ať už to byl Jarda Zmrhal, který musel jít dolů na konci prvního poločasu. Od Jakuba Jankta, který ho nahradil, jsem si sliboval víc. Nenaplnil, co bych si od něj představoval. To, o čem jsem přesvědčený, že je schopný předvést. Navíc musel jít dolů Vláďa Darida. A Bořku Dočkalovi docházely síly. Co si budeme povídat, měl tam situace, které by vyřešil přesně, pokud by byl svěžejší. Takhle byly výsledkem ztráty míčů.

Po Belgii se mluvilo, že Dočkal odehrál část zápasu solidně. Čekal jste od něj víc?

Samozřejmě, čekal bych víc. Dobře vím, že má na to, aby byl mnohem platnější pro mužstvo. To je bezpochyby. Aby mu dal to, co by ho mělo zdobit. Což jsou právě situace ve finální fázi.

Bude teď následovat hledání dalších hráčů?

Kdyby bylo kde brát, bylo by všechno snazší. Musíme dohrát kvalifikaci, která odepsaná není, a koukat s výhledem, co bude dál.

Reklama

Související témata: