Hlavní obsah

Zaříznou nás zase? Na Slovensku se bojí, že můžou přijít o baráž na MS

Bratislava

Slovenské postupové naděje na účast v baráži o fotbalové MS 2018 po čtvrteční nešťastné porážce ve Skotsku téměř zhasly, ale po pár dnech je vše o dost optimističtější a naši východní sousedé čile propočítávají možné kombinace, které je mohou do dodatečných bojů o šampionát posunout.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský fotbalista Ondrej Duda se raduje z gólu proti Maltě. Bude slavit i postup do baráže?

Článek

Slováci ve svém poledním kvalifikačním duelu porazili Maltu 3:0, a protože Skotové jen remizovali ve Slovinsku 2:2, dostali se Hamšík a spol. díky lepšímu skóre právě před ostrovní tým na konečnou druhou příčku skupiny F. Jenže vyhráno ještě nemají.

Z týmů z druhých míst totiž jeden nakonec do baráže nepostoupí. Slováci tedy musejí spoléhat na příznivou konstelaci ze zbylých kvalifikačních duelů v pondělí a v úterý.

Stát se může všechno

V pondělí by jim pomohla remíza Walesu s Irskem, vhod by přišla i porážka Srbů s Gruzínci nebo remíza Ukrajiny s Chorvatskem, v úterý už pak zbývá málo pravděpodobný scénář v podobě zaváhání Řecka s Gibraltarem v kombinaci s vítězstvím Bosny a Hercegoviny v Estonsku.

„Stát se může všechno. Francouzi nedávno remizovali s Lucemburskem, to nikdo nečekal. Co se má stát, stane se. Myslím si, že Chorvati to budou mít na Ukrajině velmi těžké a ani Irsko nečeká nic jednoduchého. Doufám, že oba zápasy skončí remízou a my se do baráže dostaneme," věří slovenský záložník Stanislav Lobotka.

Průběžná tabulka týmů z druhých míst pro baráž o MS 2018
Odehrané zápasyrozdíl skórevstřelené gólybody
1. Portugalsko7+182218
2. Dánsko8+71314
3. Itálie7+31114
4. Švédsko7+101713
5. Sev. Irsko8+41013
6. Řecko8+4913
7. Slovensko8+51012
8. Wales7+2711
9. Chorvatsko7+2611
Do pořadí týmů pro baráž se nezapočítávají zápasy s posledními týmy ve skupinách

„Myslím si, že za to, co jsme předváděli během celé kvalifikace si baráž zasloužíme. Doufám, že se štěstí přikloní na naši stranu," dodal hvězdný Marek Hamšík po vítězství nad Maltou.

Slováci ale nemají z poslední doby s pomocí výsledků od ostatních týmů zrovna dobrou zkušenost. Reprezentace do jedenadvaceti let nedávno připravila o postup do semifinále ME trochu podezřelá porážka Němců od Itálie 0:1, která zajistila postup oběma celkům právě na úkor Slovenska, což nakonec řešil s UEFA i naštvaný premiér Fico.

Na letní pozdvižení pod Tatrami rozhodně nezapomněli. „Zaříznou nás jako jedenadvacítku?" ptá se například server sport.sk.

„Já žádné déjà vu nemám a doufám, že ani mít nebudu. Možná teď ty zápasy ani nebudu sledovat a podívám se až na výsledky. Když jsem se díval na duel Itálie s Německem na EURO do 21 let, tak nám to nevyšlo. Věřím, že se to už podaří," doufá dvaadvacetiletý defenzivní univerzál milánského Interu Milan Škriniar.

Postoupí fotbalisté Slovenska do baráže o MS 2018?
Ano
39,5 %
Ne
60,5 %
Celkem hlasovalo 11896 čtenářů.

Reklama

Související témata: