Hlavní obsah

Bože, proč stále Ibrahimovic? Máme teď nové hrdiny, připomínal po senzačním postupu švédský trenér

Milán/Praha

Už před půldruhým rokem oznámil švédský fotbalový idol Zlatan Ibrahimovic, že v reprezentaci končí, přesto se v pondělní noci skloňovalo na milánském San Siru jeho jméno ve všech pádech. „Neuvěřitelné. Ibra loni v srpnu v národním mužstvu skončil a my mluvíme pořád jen a jen o něm, zatímco tady máme mnoho nových hrdinů,“ neudržel se trenér Seveřanů Janne Andersson poté, co jeho tým udržel v barážové odvetě bezgólovou remízu a na úkor domácí Itálie postoupil na světový šampionát 2018 v Rusku.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Radost Marcuse Berga po postupu Švédska na MS do Ruska.

Článek
Fotogalerie

Pochopitelně že senzační postup Švédů, kteří se na mistrovství světa kvalifikovali po dvanácti letech, evokoval myšlenky na Ibrahimovicův návrat do reprezentace.

Zvlášť nyní, kdy Ibra v posledním rozhovoru potvrdil, že po vážném zranění na jaře v duelu Evropské ligy proti Anderlechtu se chystá v Manchesteru United vrátit, a v prosinci by se měl objevit na Old Trafford v plné formě.

„Bože, mluvme už o skvělých hráčích, které máme v tomto týmu. Když s námi Ibrahimovic byl, hráli a praktikovali jsme jiný styl fotbalu. Je to skvělý fotbalista, legenda a šampión, ale když se rozhodl opustit mezinárodní scénu, museli jsme se přizpůsobit a najít jiný styl. A dnes tu máme nové hrdiny," připomínal trenér Skandinávců Andersson, že především týmový výkon dovedl jeho svěřence na šampionát do Ruska.

„Víra v úspěch také. Věděli jsme, že odveta v Itálii bude nesmírně těžká, ale ani na chvíli, jsme nezapochybovali, že bychom ji nezvládli. Tvrdě jsme pracovali, jeden v druhém čerpali sílu a po domácím utkání už jsme věřili, že to dokážeme. A teď jsme na mistrovství, takže jsme všichni nesmírně šťastní," přiznával Ibrahimovicův spoluhráč z Manchesteru United, třiadvacetiletý obránce Victor Lindelof.

„Zažívám největší úspěch, jaký mě mohl v kariéře potkat. Zvláště po postupu přes Itálii. Vždyť pro nás starší šlo o poslední možnost, jak si na mistrovství světa zahrát," doplňoval Lindelofa o devět let starší kapitán Švédů Andreas Granqvist, který si na oslavu postupu nechal od spoluhráčů vyholit hlavu.

„Slíbil jsem jim to, ale oni na to v panující euforii zapomněli, takže jsem jim to sám připomněl. A moc rád."

Reklama

Související témata: