Hlavní obsah

Malý velký Slovák řádí za mořem

Houston

Říkají mu malý velký muž. Za mořem se však ve veliké Americe rozhodně neztrácí. Oč méně vyrostl, o to více fotbalové šikovnosti dostal do vínku. Slovenský záložník Albert Rusnák se zařadil mezi hrdiny víkendových duelů MLS. Dvěma góly v nastavení sám otočil skóre a svému Realu Salt Lake vystřílel tři body. V přiloženém videu se můžete podívat na první trefu, parádní biliárovou ránu.

Rusnákův parádní gól

 
Článek

Domácí Houston ještě ve třetí minutě natavení vedl 1:0. Pak si ale Albert Rusnák (24) před šestnáctkou přehodil míč z pravačky na levačku a nezadržitelně vypálil - míč se od pravé tyče z jeho pohledu odrazil do sítě a zapadl těsně za tyč levou. Bylo vyrovnáno, ale obrat ve skóre ještě neskončil. V málokdy vídaném čase 90.+10 právě Rusnák ještě proměnil penaltu a Real Salt Lake tak sebral všechny body.

Rusnák je velký světoběžník. Narodil se v moravském Vyškově, kde jeho otec kopal za nedaleké Drnovice. Vyrůstal v mládežnické akademii Manchesteru City, ale mezi dospělými si pořádně zahrál až v nizozemské lize za Cambur a posléze Groningen. Loni odtud mladý slovenský reprezentant zamířil do elitní zámořské ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články