Hlavní obsah

Teď už jsi spokojenej? Neskutečný moment rozlouskl brankář, rozhodčí odvahu znovu nenašel

Praha

Byl to moment, ze kterého rozhodčí nemusel vyváznout se zdravou kůží. A v horkokrevném Rumunsku už vůbec ne. Ve čtvrtfinále domácího poháru bojoval třetiligový tým Csikszereda s velikým favoritem na postup Dinamem Bukurešť. A zápas skončil pořádným šokem. Co však konečnému hvizdu předcházelo, se opravdu jen tak nevidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V rumunském poháru se udál velmi zajímavý moment, který se jen tak nevidíVideo: sntv

 
Článek

Nebylo co řešit. Prvoligové Dinamo Bukurešť v nejvyšší rumunské soutěži zrovna nezáří, v čtrnáctičlenné soutěži mu po třinácti kolech patří až dvanáctá příčka. Náladu si tak hráči chtěli spravit v poháru.

Los k nim byl poměrně milosrdný, ve čtvrtfinále jim totiž do cesty poslal třetiligovou Csikszeredu. Utkání to však bylo pořádně divoké. Outsider zápasu kladl houževnatý odpor, favorita vyškolil třemi góly a ten byl rád, že svému soupeři nadělil stejný počet branek.

Zápas za stavu 3:3 tak dospěl i po prodloužení k penaltovému rozzuzlení. Drama však pokračovalo i tam. Za stavu 6:5 pro Csikszeredu se k míči postavil belgický obránce Kino Delorge, jeho mizerný pokus však domácí gólman Daniel Bordas vychytal.

Postup! nebo ne?

A euforie mohla propuknout naplno. Hlavní rozhodčí Sorin Andrei však po několika desítkách sekund nařídil penaltu opakovat. Důvod? Maďarský gólman v službách rumunského klubu si před penaltou pomohl několika kroky před brankovou čáru, čímž zmenšil exekutorovi střelecký úhel. Tento manévr pravidla nepovolují, a tak se celá akce k šoku domácích opakovala.

A to doslova. I druhou penaltu, kterou se Delorge rozhodl kopnout na opačnou stranu, totiž domácí hrdina lapil. Gólman se ještě s všeříkajícím výrazem podíval na rozhodčího a vydal se tentokrát definitivně slavit. Nutno říct, že domácí brankář si těsně před druhou penaltou počínal úplně stejně jako před předcházející.

Rozhodčí však už odvahu znovu nenašel a domácí tak mohli slavit šokující postup.

Reklama

Související témata: