Hlavní obsah

Fotbalové mistrovství Ameriky začalo výhrou Peru nad Uruguayí

PUERTO LA CRUZ

Fotbalové mistrovství Ameriky začalo překvapením. V zahajovacím utkání šampionátu se o to postarala reprezentace Peru, která porazila jednoho z favoritů turnaje Uruguay 3:0. Ve druhém úterním duelu remizovala domácí Venezuela s Bolívií 2:2.

Článek

Pro Uruguay, která je spolu s Argentinou nejúspěšnějším týmem Copy Amériky, když ji obě země dokázaly vyhrát čtrnáctkrát, byla úterní porážka s Peru teprve třetí prohrou v deseti dosavadních vzájemných zápasech. Branky vítězného týmu vstřelili Miguel Villalta, Juan Carlos Marino a Paolo Guerrero.

O kuriózní kousek se podle agentury AP při utkání postarala venezuelská televize. Diváky totiž připravila o třetí gól zápasu, když bez předchozího varování přepnula přímý přenos na zahajovací ceremoniál šampionátu, který předcházel utkání Venezuely s Bolivií.

Zápasu mezi domácí Venezuelou a Bolivií přihlížel z tribuny kromě prezidentů obou zemí Hugo Chaveze a Evo Moralese také legendární argentinský fotbalista a Chavezův přítel Diego Maradona.

V utkání vše nasvědčovalo tomu, že reprezentace pořádající země si připíše teprve druhou výhru v historii šampionátu, ale v 84. vyrovnal na konečných 2:2 Juan Carlos Arce. Venezuela v duelu pokaždé vedla, když o první branku zápasu se v 21. minutě postaral Giancarlo Maldonado a po vlastním vyrovnávacím gólu ji vrátil vedení Richard Paez.

Copa America
Skupina A:
Uruguay - Peru 0:3 (0:1)
Branky: 27. Villalta, 69. Marino, 89. Guerrero.
Venezuela - Bolívie 2:2 (1:1)
Branky: 21. Maldonado, 56. Paez - 39. vlastní Cichero, 84. Arce.

Reklama

Související témata: