Hlavní obsah

Beckham dorazil do USA, vítaly ho tři stovky fanoušků

LOS ANGELES

Dvanáct hodin poté, co opustil Anglii, dorazil David Beckham ve čtvrtek do Spojených států. Anglickou fotbalovou ikonu, která bude v USA hrát tamní soutěž MLS za LA Galaxy, přivítalo na letišti v Los Angeles jen asi tři sta fanoušků. Jeho první kroky na americké půdě se však snažily zachytit desítky televizních štábů z celého světa.

Článek

Dnes už bývalá hvězda Realu Madrid opustila Londýn ve čtvrtek a před půl devátou večer tamního času dorazila do Los Angeles. Když se Beckham objevil v letištní hale, mezi čekajícími novináři a fotografy doslova vypukla rvačka, když se každý chtěl dostat co nejblíže hvězdné posile celku Los Angeles Galaxy.

Dvaatřicetiletý Beckham do Ameriky přiletěl spolu s manželkou Victorií a třemi syny Brooklynem, Romeem a Cruzem. Zatímco bývalý kapitán anglické reprezentace a jeho žena šli v doprovodu bodyguardů pozdravit fanoušky, kteří na ně čekali před terminálem, jejich děti odjely z letiště jinudy.

Beckham opět dokázal, že není jen fotbalovou ale také módní ikonou. Před fanoušky předstoupil oblečen do černé košile a džínových kalhot, manželka Victorie pak na sobě měla černé šaty bez rukávů a neodmyslitelné černé brýle. Oba se na všechny okolo usmívali a mávali."To je strašné, on vypadá lépe ve skutečnosti než na stránkách časopisů," řekla novinářům ohromená patnáctiletá fanynka Priscilla Floresová. "Opravdu se těším, až ho uvidím hrát v prvním zápase. Fotbal tady hodně zpopularizuje," dodala.

Ne každý na letišti však chápal přítomnost velkého množství lidí a médií. "Kdo je David Beckham?" ptal se jedenáctiletý Austin Baker z Kalifornie, který s rodiči čekal na let.

První zápas proti Čechově Chelsea

Po přivítání s fanoušky odjel Beckham v černém Lincolnu do svého domu v Beverly Hills, který vybrala fotbalistova manželka Victorie. Dům v přepočtu za 460 miliónů korun má devět ložnic, šest fontán, tenisový kurt, bazén, sedm obývacích pokojů, to vše na ostře střeženém pozemku za ocelovou branou. Navíc budou mít za sousedy své dobré známé herce Toma Cruise s jeho manželkou Katie Holmesovou.

V pátek kolem 19:00 čeká hráče, který si v Galaxy za pět let vydělá na platu a příjmu z reklamu odhadem až 100 miliónů dolarů ročně, slavnostní představení v dresu nového klubu. To se uskuteční na stadiónu Home Depot Center. Podle vedení týmu by navzdory několika reklamním kampaním, které Beckhamovu příchodu do USA předcházejí, mělo jít o střídmou událost a nikoliv bombastickou záležitost. Kromě novinářů byli na stadion pozváni pouze držitelé permanentek.

Prvním Beckhamovým zápasem v USA by měl být duel s londýnskou Chelsea s českým brankářem Petrem Čechem, který je na programu v sobotu 21. července.

Chce zpopularizovat kopanou v USA 

Nejslavnější fotbalista současnosti přichází do Galaxy jako volný hráč, když se nedohodl na prodloužení kontraktu s Realem Madrid. Stalo se tak především kvůli sporům s trenérem Fabiem Capellem, který byl po sezóně i přes zisk titulu odvolán. To však již měl Beckham podepsanou smlouvu s losangeleským celkem.

Hlavním cílem, který si Beckham dal v souvislosti se svým angažmá v MLS, je popularizace kopané. V USA jsou totiž mnohem populárnější sporty jako například baseball, basketbal, hokej a hlavně americký fotbal. Beckham přesto věří, že se mu podaří změnit myšlení lidí, aby si oblíbili také soccer, jak se v Americe fotbalu říká. "Nedělal bych to, kdybych si myslel, že se to nedá změnit," řekl ještě před odletem.

Na svých bedrech bude mít také jiný nelehký úkol, a to pozvednout hru svého nového celku. Sezóna je totiž již v plném proudu a Galaxy zatím získalo jen tři vítězství. Další čtyři utkání remizovalo a pětkrát prohrálo. Proto se také krčí na předposledním místě v Západní konferenci.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG