Hlavní obsah

Talentovaný fotbalista Adu má nakročeno do Benfiky

SALT LAKE CITY

Talentovaný americký fotbalista ghanského původu Freddy Adu stále zůstává hráčem Realu Salt Lake, což se ale může do konce přestupního termínu 31. srpna změnit. Velký zájem o osmnáctiletého ofenzivního hráče má totiž Benfika Lisabon, jež se už údajně dohodla s utažským klubem na jeho přestupu. Transfer ale zatím zhatily rozdílné představy o smlouvě mezi portugalským velkoklubem a Aduovým agentem.

Článek

Podle zdroje agentury AP, jenž je s případem obeznámen, ale chce zůstat v anonymitě, se už Benfica se Salt Lake shodla na odstupném dva miliony dolarů. První kolo schůzek mezi Portugalci a hráčovým zástupcem Richardem Motzkinem ještě k úspěchu nevedlo, konec jednání to však neznamená.

"Vím, že Freddy zavolal svému agentovi a řekl: 'Je to stále otevřené. Nenech to spadnout ze stolu'," řekl jeden z vysokých funkcionářů Realu John Ellinger, jenž Adua trénoval od jeho dvanácti let. "Jako klub budeme nadšeni, když si ho udržíme, ale budeme i nadšeni za něj, pokud dostane šanci hrát v Evropě," dodal.

Klub z olympijského města Salt Lake City získal Adua v zimě z D.C. United i s tím rizikem, že hráč bude moci po dovršení osmnácti let přestoupit do zahraničí. V Realu se však zatím rodák z ghanské Temy příliš neprosadil, v jedenácti zápasech soutěže MLS vstřelil jednu branku. Poslední měsíc strávil s americkým týmem do dvaceti let, s nímž v roli kapitána postoupil na MS v Kanadě do čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: