Hlavní obsah

Řekové spravují hřiště v Soluni, se Španělskem se prý hrát bude

SOLUŇ

Představitelé řeckého fotbalového svazu dělají všechno pro to, aby se uskutečnil dnešní přípravný zápas jejich reprezentace proti Španělsku. Trávník na soluňském stadionu, kde se má od 20:30 hrát, je totiž ve velmi špatném stavu a hosté naznačili, že pokud se hřiště nezlepší, tak se vůbec nebudou bránit zrušení zápasu.

Článek

Domácí ale už začali pracovat na nápravě, na hrací plochu přiložili nové pruhy trávy a pracují na její celkové rekonstrukci. Utkání se prý odehraje podle plánu.

"Už se sešli oba trenéři a také předsedové svazů, bude se normálně hrát," citovala agentura Reuters nejmenovaného funkcionáře řecké federace. Řekové tak zřejmě zažehnali velkou ostudu, protože španělští fotbalisté byli stavem hřiště doslova zděšeni. Tradiční předzápasový trénink na stadionu v Soluni v úterý raději zrušili a odjeli si zacvičit do hotelové tělocvičny.

"Co to je? V životě jsem něco takového neviděl, ani v žácích," uvedl záložník Joaquín, když se prošel po trávníku, který využívají fotbalisté PAOK Soluň. "Trenér říkal, že ho ujišťovali, že hřiště je v perfektním stavu, ale tohle je ideální pro sebevraždu," konstatoval barcelonský středopolař Xavi v rozhovoru pro televizní stanici Antena 3.

Španělská federace požádala organizátory zápasu, aby začali ihned pracovat na zlepšení povrchu. "Vím, že je těžké zrušit mezistátní utkání, ale nestojí to za zbytečné zranění," uvedl trenér Španělska Luis Aragonés, s jehož názorem souhlasila i většina jeho svěřenců. O víkendu totiž začíná Primera Division a hráči chtějí zůstat fit. "Liga se blíží a hrát na takovém hřišti je nejvyšší možný risk," prohlásil brankář Sevilly Andrés Palop.

Šéfové řeckého svazu jsou prý hodně rozzlobení na představitele soluňského klubu, kteří situaci se stavem hřiště hrubě podcenili. "Trávník opravdu není dobrý a můžeme jenom doufat, že se to aspoň trochu zlepší," podotkl německý trenér v řeckých službách Otto Rehhagel.

Reklama

Související témata: