Hlavní obsah

Sdružení fotbalových klubů G14 by mohla nahradit nová organizace

BRUSEL

Sdružení evropských fotbalových velkoklubů G14 by mohla v příštím roce nahradit nová organizace, která by více spolupracovala s evropskou asociaci UEFA. Ve čtvrtek to oznámil generální manažer seskupení 18 největších týmů Evropy Thomas Kurth.

Článek

"Nechceme G14 rozšířit, ale přebudovat. Pokud se podaří novou organizaci zformovat a podaří se jí najít řešení současných problémů, bylo by zbytečné, aby existovaly obě skupiny najednou. To je podle mě ideální scénář," řekl Kurth agentuře Reuters.

Nová organizace by měla mít víc členů než jen elitní evropské celky, což bylo častým terčem kritiky. Podle Kurtha by členové skupiny volili zástupce klubů v nové komisi UEFA, která má na starost zlepšit komunikaci mezi kluby, hráči a evropskou asociací.

Funkcionář současně popřel, že by bohaté kluby v reakci na pokus UEFA o inovaci Ligy mistrů plánovaly vlastní elitní soutěž. "Ano, nelíbí se nám, aby Ligu mistrů hráli vítězové národních pohárů. Ale jsme připraveni o tom diskutovat a najít kompromis," řekl Kurth.

Reklama