Hlavní obsah

Fotbalisté ze Sedmihoří Oplotce se chystají na bitvu s Libercem

LIBEREC

Běžně fotbalisté ze Sedmihoří Oplotce o víkendech vyjíždějí do sousedních vesnic k zápasům čtvrté třídy okresního přeboru. V sobotu ale tu úplně nejnižší soutěž vymění za prestižní souboj s ligovými šampiony ze sezóny 2005/2006 z Liberce, kteří mají o víkendu volno kvůli reprezentační pauze. Hráči Sedmihoří totiž vyhráli soutěž se sázkovou společností bwin, která je partnerem libereckého klubu, a za odměnu je čeká životní zážitek: bitva proti prvoligovému soupeři hraná na jeho stadionu na jeden poločas.

Článek

TJ Sedmihoří Oplotec hraje okresní soutěž na Domažlicku, nyní se tým vydá na cestu pod Ještěd, kde se v sobotu v 10:00 na stadionu U Nisy bitva odehraje. "Náš klub má šestatřicetiletou tradici a myslím si, že nikomu, kdo hrál v našem klubu, se nepodařilo hrát na prvoligovém stadionu a s prvoligovým mužstvem. Určitě nebudu lhát, když řeknu, že se všichni těšíme," uvedl prezident klubu Miroslav Zitterbart. "A nám se takový zápas hodí do tréninkového plánu. Můžeme třeba precizovat standardní situace," podotkl s úsměvem liberecký kouč Ladislav Škorpil.

Jak se vůbec malý oddíl k možnosti sehrát zápas s libereckým Slovanem dostal? Nejprve se musel registrovat na internetových stránkách bwin.com. Právo nastoupit proti Liberci si pak zajistil klub, který nalákal nejvíc nových uživatelů.

V minulosti si už takhle v Německu jeden z amatérských týmů zahrál proti Brémám, ale představitelé firmy mají do budoucna další velké plány. "Bwin sponzoruje také třeba Real Madrid či AC Milán, do budoucna je naším cílem, že by se vybraní sázkaři u bwin mohli na trávníku utkat s takovými hvězdami jako Raúl či Kaká," řekl právní zástupce firmy v České republice Jindřich Rajchl.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG