Hlavní obsah

Argentinec Riquelme hraje jen za reprezentaci a září

BUENOS AIRES

V klubu nehraje, v reprezentaci září. Záložník Juan Román Riquelme se v sobotu dvěma parádními góly podepsal pod vítězství argentinských fotbalistů v kvalifikaci mistrovství světa 3:0 nad Bolívií. Přitom za španělský Villarreal v této sezoně vyhlášený technik ještě nenastoupil, protože upadl v nemilost u trenéra Manuela Pellegriniho.

Článek

"Podle mě je to jediný hráč na světě, který může hrát v reprezentaci, i když v klubu stojí," řekl po sobotním zápase argentinský kouč Alfio Basile, jehož svěřenci vyhráli i třetí kvalifikační utkání o postup na MS v roce 2010.

Basile tvrdil, že povoláním Riquelmeho hodně riskoval. "Měl jsem nůž na krku, protože nehraje v klubu, ale takový je život," uvedl.

Riquelme hrál stěžejní roli i v předchozích dvou duelech. Také v říjnovém utkání s Chile dvakrát skóroval, proti Venezuele jednu branku připravil.

"Jsem pyšný a šťastný, že mám v týmu takového hráče. Góly, které dnes dal, byly výjimečné," rozplýval se Basile po vítězství nad Bolívií. Po nevýrazném výkonu v prvním poločase Riquelme nejprve v 51. minutě proměnil trestný kop z 25 metrů a chvíli nato ze stejné standardní situace nedal brankáři Carlosi Ariasovi šanci z ještě větší vzdálenosti.

Sobotní vystoupení by podle argentinských médií mohlo urychlit řešení fotbalistovy složité situace. Velký zájem o Riquelmeho služby má opět Boca Juniors, kde strávil na hostování z Villarrealu už jarní sezónu a pomohl týmu vyhrát Pohár osvoboditelů. Slavný klub z Buenos Aires doufá, že se dohodne se španělskými funkcionáři včas, aby mohl Riquelme hrát v prosinci za klubovém mistrovství světa v Japonsku.

Reklama

Související témata: