Hlavní obsah

Nedávní šampióni Corinthians sestoupili z brazilské ligy

RIO DE JANEIRO

Dva roky po zisku titulu fotbalisté Corinthians sestoupili z brazilské ligy. Titul získali už čtyři kola před koncem sezony hráči Sao Paula, kteří vyhráli ligu popáté a získali do trvalého držení vítěznou trofej.

Článek

Jeden z nejpopulárnějších klubů v zemi pětinásobných mistrů světa Corinthians v neděli jen remizoval 1:1 s Gremiem. Na jeho úkor se v soutěži zachránilo mužstvo Goias díky vítězství 2:1 nad Internacionalem. Výhru Goias zařídil v 57. minutě z penalty Elson.

Původně se k pokutovému kopu postavil Paulo Baier, ale neuspěl, i když sudí mu dal šanci kopat dvakrát s tím, že brankář Clemer se vždy nedovoleně pohnul. Až po změně exekutora se fotbalisté Goias dočkali kýžené branky.

Corinthians, kteří v roce 2000 vyhráli mistrovství světa klubů, do nedávna v Brazílii hýřili ambiciózními plány díky spojenectví s londýnskou společností MSI. Díky jejím štědrým investicím klub koupil na podzim roku 2004 i argentinskou hvězdu Carlose Téveze, loni však vztahy mezi vedením celku a MSI ochladly a pramen vyschl.

Reklama

Související témata: