Hlavní obsah

Prezident Realu: Kaká by se u nás do základu nevešel

PRAHA

V poslední době dvěma významnými cenami ověnčený brazilský záložník AC Milán Kaká by se podle slov prezidenta Realu Madrid nevešel do základní jedenáctky bílého baletu. „Současný tým Realu je dokonalý a bylo by obtížné ho udělat ještě lepším,“ řekl otevřeně ke stavu svého mužstva prezident Ramón Calderón.

Článek

Jihoamerický fotbalový génius po vítězství v anketě Zlatý míč vyhlašovaný časopisem France Football získal prvenství i v anketě FIFA fotbalista roku, ve které hlasují reprezentační trenéři a kapitáni národních týmů. Stal se tak pátým Brazilcem v historii, jenž tuto anketu vyhrál.

„Možná budu působit arogantně, ale Kaká by nejspíš neměl místo v současném Realu,“ nebál se říct Calderón na stránkách goal.com otevřeně svůj názor na adresu pětadvacetiletého ofenzivního záložníka.

Prezident Realu ovšem není jediným, kdo se rozchází v představě o vítězi této ankety. Například portugalský kouč Luiz Felipe Scolari se domnívá, že cenu nejlepšího fotbalisty roku si více zasloužil vyhrát jeho svěřenec z reprezentačního výběru Cristiano Ronaldo, který na klubové úrovni obléká dres Manchesteru United.

„Cristiano měl být podle mého názoru ten první. Nemohl jsem pro něj hlasovat, jelikož je zamezeno dát hlas svému hráči,“ namítal na stránkách goal.com trenér portugalského národního týmu.

Na jednom hlasovacím lístku dokonce Brazilce Kaká předstihl český brankář reprezentačního týmu Petr Čech, jemuž dal hlas kouč reprezentačního týmu Walesu John Toshack. Jako druhého označil kouč soupeře českých reprezentantů v kvalifikaci o postup na ME 2008 právě Kaká.

Reklama

Související témata: