Hlavní obsah

Ivan Hašek odletěl znovu trénovat do Dubaje

PRAHA

Ivan Hašek se už na Štědrý den ujme jako trenér fotbalového klubu Al Ahlí ve Spojených arabských emirátech. Dohoda byla uzavřena v sobotu, hned v neděli 43letý kouč odletí na pět měsíců do Dubaje. „Všechno se seběhlo velice rychle. Už v pátek 28. prosince hraje Al Ahlí důležité pohárové utkání. Potřebuji poznat hráče, prostředí znám z předchozího působení v tomto regionu u klubu Al Wasl v roce 2006,“ řekl Ivan Hašek.

Foto: archiv

Ivan Hašek

Článek

Štědrý večer se tak u Hašků v Lipencích slavil o dva dny dříve. Spolu s ním míří do Dubaje jako asistent Luděk Klusáček, který vedl druholigový Hradec Králové, ale klub ho uvolnil.

Hašek byl v minulých dnech v Dubaji, kde mimo jiné jednal i o možném trenérském angažmá. Zájem o něj měl také v FK Moskva, ale přednost dostal bývalý vynikající útočník Oleg Blochin, který odešel od ukrajinské reprezentace. Další nabídku měl Hašek z Japonska.

„Když jsem vedl tým Al Wasl, vyhrál Al Ahlí v tom roce ligu, celkem získal čtyři tituly. Je to velice ambiciózní klub. Určitě bude chtít znovu hrát na špici. Momentálně je asi osmý. Určitě je pro mne výhodou, že znám mentalitu hráčů a v Dubaji mám přátele. Nejdu do neznámého prostředí,“ dodal Hašek, který se vrátí po skončení sezóny v SAE v květnu.

Hašek získal první trenérské zkušenosti  jako asistent Jozefa Chovance u reprezentace. V roce 1999 jej tehdejší šéf Sparty Vlastimil Košťál povolal na Letnou. Se Spartou získal dva tituly a přivedl ji do osmifinále Ligy mistrů. Právě Hašek vyslal do velkého fotbalu Tomáše Rosického. Trénoval také ve Štrasburku, japonském Kóbe, ve Spojených arabských emirátech  Al Wasl a naposledy v minulé sezóně St. Etienne.

Hovoří se o něm jako o nejvážnějším kandidátovi na místo u české reprezentace po Karlu Brücknerovi. Pokud by na jaře neuspěl se Spartou Michal Bílek, existuje varianta, že by se vrátil na Letnou. Ve stopách vynikajícího univerzálního hráče osmdesátých a devadesátý let, kdy jako kapitán vedl Spartu i reprezentaci, jsou i jeho synové. Starší Pavel působí v Teplicích a mladší Ivan je oporou Bohemians 1905. Hašek se v roce 2005 neúspěšně ucházel o funkci předsedy ČMFS.

Reklama