Hlavní obsah

Fotbalista Beckham si myslí, že Capello je pro Anglii tím pravým

PRAHA

Hvězdný anglický fotbalista David Beckham, který momentálně hájí barvy Los Angeles Galaxy v zámořské MLS, se těší na obnovení spolupráce se svým bývalým nadřízeným z Realu Madrid. Italský kouč Fabio Capello je totiž novým mužem na lavičce anglické reprezentace. „Patří k těm trenérům, které hráči respektují a rádi pod nimi nastupují,“ řekl mimo jiné bývalý kapitán Albionu pro rozhlasovou stanici BBC.

Článek

David Beckham zdůraznil, že mezi ním a Capellem neexistuje žádný problém. Italský trenér na začátku roku, ještě v Realu Madrid, vyřadil anglického záložníka z kádru poté, co se rozhodl klub v létě opustit. Později jej ale povolal zpět a Beckham se mu odvděčil skvělými výkony. Španělský velkoklub i díky jeho příspěvku vyhrál dostihy o titul. Ani to ale Capella na lavičce neudrželo, vedení jej nahradilo německým koučem Berndtem Schusterem.

„Jednu dobu to mezi námi bylo jako na horské dráze, ale vzal mě zpátky a věřil mi,“ řekl Beckham pro rozhlasovou stanici BBC a dodal: „To mi umožnilo prožít úžasnou rozlučku.“ Devětadevadesátinásobný anglický reprezentant dále uvedl, že jej odvolání Capella od mužstva po zisku vytouženého titulu mrzelo. „Věřím tomu, že hráče i klub někam posunul a fanouškům dal to, co si zasloužili, tedy mistrovský pohár,“ uvedl bývalý kapitán Albionu.

Capellovu předchůdci Steve McClarenovi zlomil vaz neúspěch v kvalifikaci o mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku. Toho nespasil ani na závěr bojů povolaný Beckham, který předtím naposledy za Anglii nastoupil na světovém šampionátu v Německu. O McClarenově nástupci se dlouho spekulovalo, blízko lukrativnímu angažmá prý byli bývalý kouč Petra Čecha v Chelsea José Mourinho a také současný manažer Aston Villy Martin O´Neill. K oboustranné dohodě ale došlo až s Capellem.

„Fabio patří k těm trenérům, které hráči respektují a rádi pod nimi nastupují,“ nešetřil chválou na adresu italského lodivoda Beckham. Ať už s ním Capello počítá, či ne, domnívá se fotbalová celebrita, že bude zkušený trenér tím pravým pro Anglii. „Myslím si, že jeho jmenování do funkce je skvělá volba. Každý chce být veden někým, kdo má respekt a úspěchy. Obojí on rozhodně v kariéře měl,“ dodal hráč, který by se pod novým koučem mohl dočkat jubilejního stého startu v reprezentačním dresu.

Capella čeká premiéra na anglické lavičce 6. února v přátelském zápase proti Švýcarsku ve fotbalovém chrámu Wembley.

Reklama

Související témata: