Hlavní obsah

Posledním semifinalistou na Víkendu šampiónů jsou Klokani

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Žižkov a MŠK Žiliny postoupili ze skupiny A na halovém turnaji Fortuna Víkend šampiónů. Boje ve skupině B započalo derby mezi Spartou a Bohemians. Utkání vítěze nenašlo, skončilo 2:2. Teplickým se v dalším zápase podařil dokonalý obrat a porazili Ružomberok. Slovenští fotbalisté si spravili chuť v utkání s Bohemians, které vyhráli. V příštím zápase si Sparta poradila s Teplicemi a nakonec i s Ružomberokem a postoupila do semifinále, kam je doprovodili fotbalisté Bohemians, kteří v rozhodujícím zápase porazili Teplice.

Článek

V prvním utkání to ale na neúspěch sešívaných nevypadalo. Naopak, přestříleli Viktorii Žižkov 7:3. Žilina předváděla kvalitní výkony od prvního zápasu, Plzeň porazila 4:1. V souboji, jak se později ukázalo, dvou postupujících tým porazili žižkovští Žilinu také 4:1. Slavie poté překvapivě podlehla Plzni. Tu naopak Žižkov vyprovodil s výpraskem 6:0. V souboji o druhé postupové místo porazili fotbalisté Žiliny pražskou Slavii a na úkor pražského celku postoupili do dalších bojů o první příčku v turnaji.

Sparta remizovala s Bohemians

Mnohem vypjatější než zápas Slavie s Viktorií Žižkov bylo utkání mezi obhájci prvenství Bohemians 1905 a Spartou Prahou. Oba týmy přišlo do ochozů povzbudit velké množství diváků. Možnost zakřičet „gól“ ale mohli nejdříve ti v sektoru určeném pro Klokany. V osmé minutě skóroval Jan Morávek. O dvě minuty později tentýž sektor jásal znovu. David Bártek běžel sám na Grigara, udělal mu kličku a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. To trvalou pouhou minutu. Oku lahodící střelou snížil Ludovic Sylvestre. Dělbu bodů zařídil Karol Kisel před koncem utkání.

Teplice otočily proti Ružomberoku

V zápase mezi Teplicemi a finalistou loňského ročníku Ružomberoku se diváci dočkali první branky až na konci prvního poločasu. Slovenský tým poslal do vedení Michal Demeter. Když na začátku druhé půle inkasovali tepličtí z kopačky Štefana Zošáka, málokdo by si na svěřence Petra Rady vsadil. Ale Severočechům se podařil dokonalý obrat. Nejdříve snížil Tomáš Vondrášek, pak vyrovnal Antonín Rosa a vítězství hráčům ve žlutých dresech zajistil Petr Benát tři minuty před koncem zápasu.

Klokani nestačili na Ružomberok

V repríze loňského finále mezi Bohemians a Ružomberokem padla první branka už ve čtrnácté vteřině. Trefil se Milan Škoda. Ve čtvrté minutě vyrovnal za slovenský tým Viliam Macko. První půli ale Klokani nakonec vyhráli. Na počátku 14. minuty se o to postaral povedenou ranou Lukáš Marek. Po změně stran ale šestý tým slovenské ligy vývoj utkání otočil. Nejdříve se ve 20. minutě nádherně trefil Miroslav Božok a dvě minuty před koncem zápasu vítězství pro svůj tým vystřelil svou druhou brankou v zápase Macko.

Sparta oplatila Teplicím prohru z ligy

Gólový výčet utkání Sparty a Teplic otevřel letenský útočník Jan Holenda v páté minutě. V minutě dvanácté náskok zvýšil Bohumil Nádeníček a krátce poté zvyšoval znovu Holenda. Ten dovršil svůj hattrick tři minuty po začátku druhého poločasu. Teplice se ještě pokusily o zvrat, když v jednadvacáté minutě využil přesilovku Severočechů Jakub Mareš. To byla ale poslední branka hráčů trenéra Rady. Poslední gól zápasu vstřelil Milan Petržela. Sparta oplatila Teplicím porážku z nejvyšší fotbalové soutěže výhrou 5:1.

Sparta porazila i Ružomberok

Od začátku utkání mezi Spartou a Ružomberokem měli Pražané herní převahu. Brankově ji během první půle vyjádřil jen jeden sparťan. Zato hned dvakrát. V deváté minutě šikovnou střelou kolem brankáře otevřel skóre a těsně před koncem prvního poločasu dorážel po závaru před ružomberskou brankou do prázdné klece. Během druhé patnáctiminutovky se fotbalistům Ružomberoku, za něž nastoupil i český obránce Jiří Novotný, podařilo pouze snížit. Gól si připsal nejlepší střelec slovenského týmu na turnaji Viliam Macko. Sparta se díky této výhře probojovala do dalších bojů o prvenství v turnaji.

Bohemians posledním semifinalistou

Utkání mezi Klokany a Teplicemi mělo vyřešit poslední hádanku sobotního programu v Sazka Arene - kdo bude posledním semifinalistou a soupeřem Viktorie Žižkov v zítřejším zápase. Obhájce titulu z Vršovic, který musel k postupu zvítězit, od začátku útočil. V páté minutě Lukáš Adam prostřelil Slavíka. V osmé minutě zvýšil Milan Škoda. Třetí gól obstaral David Bartek. V jedenácté minutě přihrál chytře Vágner o mantinel Janu Morávkovi, který zvýšil vedení. Ještě do konce prvního poločasu se trefil Milan Škoda a stanovil tak stav po první půli 5:0. Klokani nakonec vyhráli 7:2 a rozhodli o tom, že zítra budou v Sazka Areně pokračovat v cestě za obhajobou vítězství turnaje.

Nedělní program Fortuna Víkendu šampiónů začíná v jedenáct hodin dopoledne. Diváci, kteří si mohou pořídit lístky od osmi hodin od rána přímo v Sazka Areně, budou sledovat klání o vítězství druhého ročníku turnaje. V semifinálových dvojicích proti sobě nastoupí fotbalisté Bohemians a Viktorie Žižkov. Druhou dvojici tvoří Sparta a Žilina.

Skupina A
Slavia Praha - Viktoria Žižkov 7:3 (4:1), Viktoria Plzeň - MŠK Žilina 1:4 (0:1), Viktoria Žižkov - MŠK Žilina 4:1 (1:0), Slavia Praha - Viktoria Plzeň 2:5 (1:1), Viktoria Žižkov - Viktoria Plzeň 6:0 (4:0), Slavia Praha - MŠK Žilina 2:6 (2:5).
Skupina B
Sparta Praha - Bohemians 1905 2:2 (1:2), Teplice - MFK Ružomberok 3:2 (0:1), MFK Ružomberok - Bohemians 1905 3:2 (1:2), Sparta Praha - Teplice 5:1 (3:0), Sparta Praha - Ružomberok 2:1 (2:0), Bohemians 1905 - Teplice 7:2 (5:0).

Reklama