Hlavní obsah

Fotbalista Kaká je podezřelý, že podporoval církevní podvodníky

SAO PAULO

Fotbalová hvězda AC Milán Kaká je podle agentury AP podezřelý, že podporoval brazilské evangelické hnutí Znovuzrození v Kristu, jehož představitelé pašovali peníze do USA a zpronevěřili milióny dolarů z příspěvků od věřících. Vyšetřovatelé proto držiteli Zlatého míče pro nejlepšího hráče v Evropě za rok 2007 poslali do Itálie dotazník, ve kterém má vysvětlit svůj vztah k zatčeným Estevamu Hernandesovi Filhovi a Sonie Haddadové Moraesové Hernandesové.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Brazilec Kaká se raduje z branky.

Článek

Kaká má mimo jiné zodpovědět, zda oba zadržené navštěvoval doma a jestli věděl, že byli zatčeni a odsouzeni k pěti měsícům ve vězení. Dvojice do USA propašovala více než 56 000 dolarů a za milióny od věřících nakoupila luxusní nemovitosti a farmy v Brazílii a Americe.

Magazín Carta Capital napsal, že Kaká hnutí podpořil asi jedním miliónem dolarů. Církvi patří také kostel, ve kterém se brazilský reprezentant před třemi lety oženil a v dalším vystavoval trofej pro nejlepšího hráče FIFA za rok 2007.

Zatčená dvojice založila církev Znovuzrození v Kristu v roce 1986, v současnosti má hnutí v Brazílii kolem 1200 kostelů a stoupence počítá na statisíce.

Reklama