Hlavní obsah

Po pohárovém utkání v Aténách byl ubodán fanoušek

ATÉNY

Mezi fotbalovými fanoušky v Aténách sklízela smrt. Jednoho příznivce Olympiakosu pobodali po utkání Řeckého poháru fanoušci odvěkého rivala Panathinaikosu a pětadvacetiletý muž při převozu do nemocnice zemřel. Násilí rozpoutala vysoká výhra 4:0, která Olympiakosu zařídila postup do čtvrtfinále.

Článek

Theofilos Stavrakis byl pobodán při rvačce po hádce se čtyřmi příznivci Panathinaikosu v kavárně, zemřel při převozu do nemocnice. Podle policie měl Stavrakis po zatčení v roce 2005 na dva roky zákaz vstupu na fotbal. Druhý, o dva roky starší fanoušek, utržil vážná zranění v oblasti hrudníku, jeho život však podle agentury AFP již není v ohrožení.

Policie už ve spojitosti s případem zatkla tři fanoušky Panathinaikosu, kteří přiznali, že se inkriminované rvačky účastnili. Po dalším zatím pátrá.

Loni v dubnu byly v Řecku kvůli podobnému incidentu na dva týdny přerušeny všechny soutěže v kolektivních sportech. Koncem března totiž před volejbalovým utkáním ženského poháru mezi Olympiakosem a Panathinaikosem zemřel na následky zranění hlavy v bitce fanoušků pětadvacetiletý muž.

Reklama

Související témata: