Hlavní obsah

Anglický útočník Sheringham ve 42 letech ukončí kariéru

LONDÝN

Bývalý anglický reprezentant Teddy Sheringham oznámil, že po sezóně ukončí svoji šestadvacetiletou kariéru. Útočník, který příští měsíc oslaví 42. narozeniny, se s fotbalem rozloučí v druholigovém Colchesteru.

Článek

"Táta sice chtěl, abych překonal legendárního Sira Stanleyho Matthewse, který hrál do padesáti, to už by ale na mě bylo trochu moc. Tohle je moje poslední sezóna," řekl Sheringham BBC. "Bylo to skvělé a děkuji všem, kteří mi na fotbalové cestě pomohli," uvedl útočník, který během kariéry doposud nastřílel 361 gólů.

V roce 1999 získal s Manchesterem United "treble", když triumfoval v Premier League, Anglickém poháru a Lize mistrů. Ve finále s Bayernem Mnichov na Nou Campu se na senzačním obratu v nastavení podílel vyrovnávacím gólem na 1:1 v 91. minutě, vítěznou trefu přidal krátce nato Ole Gunnar Solskjaer.

"Ještě nevím, co budu dělat dál. O trénování jsem zatím nepřemýšlel. Teď chci pomoci Colchesteru udržet druhou ligu a pak se uvidí," prohlásil jednapadesátinásobný anglický reprezentant.

Sheringham odstartoval kariéru v roce 1982 v Millwallu a po devíti letech si ho legendární kouč Brian Clough přivedl do Nottinghamu Forest. Následně strávil Sheringham pět let v Tottenhamu, kterému jako kluk fandil, a v roce 1997 posílil Manchester United. Kromě treblu v roce 1999 získal s týmem kouče Alexe Fergusona ještě další dva ligové tituly. S Old Trafford se rozloučil v roce 2001, kdy se vrátil do Tottenhamu. Na White Hart Lane vydržel dva roky, pak odešel do Portsmouthu, odkud po sezoně zamířil do West Hamu. U "Kladivářů" vydržel tři sezóny a loni v létě se dohodl na roční smlouvě s Colchesterem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články