Hlavní obsah

Šéf FIFA Blatter zvažuje vyšetřování Taylorova zákroku na Eduarda

LONDÝN

Prezident FIFA Sepp Blatter si od anglické Fotbalové asociace vyžádá spis, který se týká únorového zákroku Martina Taylora na Eduarda z londýnského Arsenalu. Obránce Birminghamu za svůj nebezpečný skluz dostal třízápasový distanc. Eduardo utrpěl otevřenou zlomeninu lýtkové kosti a poranění kotníku.

Článek

Blatter chce přezkoumat, jestli trest udělený anglickou fotbalovou asociací byl adekvátní. „Máme právo požádat národní asociaci o materiály a jestli usoudíme, že trest není dostatečný, můžeme zasáhnout,“ řekl Blatter pro BBC.

„Hráč, který vědomě atakuje jiného hráče s úmyslem způsobit zranění by měl být potrestán - a ne pouze třízápasovým distancem. Podle závažnosti napadení by se dalo uvažovat i o doživotním zákazu činnosti,“ zvažuje Blatter i nejtvrdší trest. „Proč by hráči měli likvidovat jeden na druhého,“ dokončil šéf FIFA.

Záložník Manchesteru United Cristiano Ronaldo se nechal slyšet, že se bojí hrát svou typickou hru, protože protihráči se často uchylují k nebezpečným skluzům. „Někdy si říkám, že Premier League je nejlepší liga na světě, ale někdy nedostatečně ochraňuje technické hráče,“ posteskl si hvězdný Portugalec.

„Potom, co se stalo Eduardovi z Arsenalu se bojím používat své dovednosti,“ vyjádřil obavu o své zdraví Ronaldo a pokračoval: „Někdy chrání obránce a já přemýšlím nad změnou své hry, protože hrát tak, jak do teď, je velmi obtížné,“ dodal.

Reklama