Hlavní obsah

V Argentině se nehrálo kvůli smrti fanouška a stávce úředníků

BUENOS AIRES

Kvůli řádění fanoušků na tribunách musel být předčasně ukončen sobotní duel argentinské fotbalové ligy mezi San Lorenzem a Velezem Sarsfield. Podle agentury Reuters začali fanoušci běsnit, protože se během utkání dozvěděli, že jednadvacetiletý příznivec Velezu podlehl v nemocnici střelným zraněním, která utrpěl cestou na zápas.

Článek

Incident se odehrál nedaleko stadiónu San Lorenza. "Někdo vystřelil na konvoj 40 autobusů s fanoušky našeho klubu," řekl viceprezident Velezu Baldomaro Bianchi. Kulka zasáhla Emanuela Alvareze, který pak v nemocnici zraněním podlehl.

Když se o tom fanoušci hostujícího celku při utkání dozvěděli, pokusili se vylomit plot a vtrhnout na plochu. Neuklidnili je ani hráči Velezu, kteří si s nimi přišli promluvit, a sudí proto zápas předčasně ukončil.

V argentinské lize navíc nešlo o jediný zápas, který se nedohrál. V Jujuy dokonce duel mezi domácím týmem Gimnasia a Lanusem ani nezačal. Policie totiž nemohla zaručit bezpečnost na stadionu ani v jeho okolí, protože většina policistů musela chránit sídlo vlády v provincii před stávkujícími úředníky.

Reklama

Související témata: