Hlavní obsah

České fotbalistky uhrály remízu na půdě favorizované Anglie

Cenný bod za bezbrankovou remízu uhrály české fotbalistky na půdě favorizované Anglie v dnešním kvalifikačním utkání o účast na evropském šampionátu v roce 2009. Svěřenkyně trenéra Dušana Žovince dokázaly sebrat vedoucímu celku skupiny i bez zraněné opory Pavlíny Ščasné první body v soutěži a přiblížily se vysněnému postupu na závěrečný turnaj.

Článek

Češky vyrukovaly s aktivní taktikou, která dosavadní suverénky skupiny zaskočila. "Věděli jsme, že Angličanky mají problémy vzadu. Holky vycítily, že soupeřky začaly nejistě, a výborným týmovým výkonem uhrály remízu," řekl ČTK Žovinec.

Klíčem k nečekanému úspěchu byla především bezchybná obrana. "V první půli jsme byli pod tlakem, ale do vyložených šancí jsme je aktivní hrou obou hrotů nepustili. V závěru nás podržela Marcela Zbořilová, která chytala výborně," pochvaloval si Žovinec.

Češkám se podařilo nahradit domácí ztrátu se Španělskem, o výhru v Plzni přišly až v nastavení. Dnešní remízou se reprezentantky posunuly na druhé místo a stále jsou v kvalifikace neporažené. "S bodem jsme samozřejmě spokojení. V Anglii prohrály i lepší celky, než jsme my. Anglie ale zůstává pořád velkým favoritem, naším cílem je historický postup z rozumné baráže," dodal Žovinec.

Na šampionát se kvalifikuje přímo vítěz skupiny, šestice týmů z druhých míst a čtveřice z třetích příček se pak utká v baráži o zbývajících pět vstupenek na šampionát. Další zápas čeká Češky na konci dubna doma se Severním Irskem.

Anglie - Česká republika 0:0
Rozhodčí: Oedlundová (Švéd.). Rozhodčí. Diváci: 5500.
Sestava ČR: Zbořilová - Pincová, Heroldová, Bertholdová, Kladrubská (69. Hoferková) - Pěničková (85. Pivoňková), I. Martínková, Šmeralová, Veselá - L. Martínková, Došková. Trenér: Žovinec.

Reklama