Hlavní obsah

Fanoušci si Euro užijí na velkoplošných obrazovkách

PRAHA

Zápasy základních skupin, čtvrtfinále, semifinále i finále mistrovství Evropy ve fotbale budou moci sledovat čeští fanoušci v Praze na Staroměstském náměstí, kde bude nainstalováno několik velkoplošných obrazovek. Na Václavském náměstí bude navíc probíhat doprovodný program včetně turnajů a soutěží.

Foto: archiv

Velkoplošná obrazovka v Jihlavě - ilustrační fotografie

Článek

Na Staroměstském náměstí kolem pomníku Jana Husa vyroste několik velkoplošných obrazovek, na nichž budou moci fanoušci sledovat zápasy evropského šampionátu ve fotbale. Největší z nich bude mít rozměry 7x5 metrů. Obrazovky budou v činnosti každý den od 18 a 20:45 hodin. Zápasy českého týmu a finálový souboj budou provázeny dalším kulturním programem.

Festival organizuje, stejně jako před dvěma lety při mistrovství světa v Německu, společnost Taiko. „Na zápasy českého týmu se přišly podívat desítky tisíc diváků a dokonce i finále Itálie - Francie sledovalo pod orlojem pětadvacet tisíc příznivců! Proto jsme se rozhodli uspořádat tuto akci i letos a věříme, že bude stejně zajímavá a úspěšná,“ říká v tiskové zprávě Libor Votruba, předseda představenstva společnosti.

Na Václavském náměstí navíc bude probíhat i doprovodný sportovní program. V dolní části bude vybudováno fotbalové hřiště o rozměrech 20x12 metrů. Na něm si zahrají čeští internacionálové, VIP osobnosti nebo žáci pražských škol.

Mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku začíná 7. června, finále se uskuteční o 22 dní později. Český tým v základní skupině narazí v zahajovacím utkání na Švýcarsko, dále se pak Brücknerův výběr střetne s Tureckem a Portugalskem.

Reklama

Související témata: