Hlavní obsah

Futsalisté po remíze v Rumunsku postoupili na MS

TARGU MURES

Čeští futsalisté postupují na říjnovém mistrovství světa v Brazílii. Svěřenci Tomáše Neumanna remizovali v úterní odvetě play-off kvalifikace v Rumunsku 2:2 a po remíze 1:1 v prvním zápase v Pardubicích postoupili díky většímu počtu vstřelených gólů na hřišti soupeře na šampionát.

Článek

Rumuni od úvodu útočili, několik jejich šancí skončilo střelou těsně vedle české branky. Do vedení šli ale čeští reprezentanti, kteří pro zraněný sval opět postrádali Romana Mareše. Po standardní situaci se prosadil David Frič. Zvýšil Tomáš Sluka, od jehož nohou se odrazil odkop rumunského gólmana a hráč Jistebníku do prázdné branky nezaváhal.

"Je to pro nás obrovský úspěch a také satisfakce, protože jsme tým hodně přebudovali a mladí kluci dokázali, že na to mají. Měli jsme i kus štěstí, ale to pokaždé přeje připraveným," řekl ČTK trenér Tomáš Neumann.

V prvním poločase zářil český gólman Meller, po jehož zákrocích se soupeř často jen chytal za hlavu. Na druhé straně z po individuální akci trefil Sláma tyč. Ani Meller už nezabránil snížení, po nastřelení srazil míč do brány Cosmin Gherman. Do šaten šly oba celky za stavu 2:1 pro české reprezentanty.

I po přestávce domácí útočili a drali se za vyrovnávacím gólem, který se podařilo vstřelit kapitánu Florinu Mateiovi. Ten zakončil další rychlou kombinací střelu do odkryté branky. "Sami jsme si to zkomplikovali, protože za stavu 2:0 jsme mohli z nějakých brejků přidat další gól a definitivně rozhodnout. Pak jsme se museli bát o výsledek," cituje ČTK Neumanna.

Do vedení mohli jít poprvé Rumuni, Janovský tečoval střelu Mateie a míč se po odrazu od tyče kutálel po brankové čáře. Po chvilce rozhodčí odpískal spornou druhou malou domů a Rumuni mohli ze standardní situace vstřelil vítěznou branku. To se jim nepodařilo ani při dramatické hře bez brankáře a Češi postupovou remízu udrželi. Mohou se tak těšit na světový šampionát v Brazílii. Tam budou chtít vylepšit čtyři roky starý výsledek, kdy na Tchaj-wanu vypadli ve čtvrtfinálové skupině.

Rumunsko - Česko 2:2 (1:2)
Branky: 17. Gherman, 24. Matei - 6. Frič, 8. Sluka. Rozhodčí: Cumbo, Massini (oba It.). ŽK: Lupu - Mareš, Štorc.
Sestava ČR: Meller, Gerčák - Dlouhý, Štorc, Frič, Sláma, M. Mareš, Filinger, Sluka, Rešetár, Novotný, Janovský. Trenér: Neumann.

Reklama

Související témata: