Hlavní obsah

Zidane si zahrál charitativní zápas, ale v důchodu se mu líbí

ŽENEVA

Bývalý francouzský fotbalista Zinédine Zidane si znovu zahrál charitativní zápas, ale svého odchodu z vrcholového fotbalu nelituje. Pětatřicetiletý záložník byl hlavní postavou pondělního exhibičního utkání v Ženevě na stadionu pro letošní mistrovství Evropy.

Článek

Mistru světa z roku 1998 a evropskému šampionovi z roku 2000 vůbec nevadí, že na Euru bude chybět. "Bude to skvělý turnaj, ale já už jsem na něm byl a vyhrál ho. Teď mám na práci jiné věci," řekl Zidane.

Naposledy se zúčastnil světového šampionátu v roce 2006, kde pro něj finále s Itálií skončilo vyloučením za úder hlavou do hrudi Marka Materazziho. V Ženevě hrál na pomoc dětem díky přátelství se Švýcarem Fabiem Celestinim. Seznámil se s ním, když jejich potomci chodili do stejné školy.

Ve hvězdném týmu se Zidanem hráli mimo jiné Eric Cantona, Raúl a Michael Laudrup. Na druhou stranu se postavili bývalí hráči Olympique Marseille včetně Roberta Pirese a Fabrizia Ravanelliho. Výtěžek zápasu, na který se přišlo podívat 18.000 fanoušků, bude věnován škole na Kubě a podpoře mládežnického fotbalu v chudých čtvrtích Ria de Janeiro.

Reklama