Hlavní obsah

Barcelona chystá turné po USA, podepsala smlouvu s MLS

BARCELONA

Fotbalisty Barcelony čeká letos turné po USA. Španělský klub tak odstartuje spolupráci s vedením zámořské ligy MLS, se kterým podepsal pětiletou smlouvu, jejíž součástí je odehrání šesti zápasů v Americe.

Článek

"Jestli chcete být celosvětově úspěšná značka, musíte být v Americe," citovala agentura AP viceprezidenta klubu Ferrana Soriana. "Chceme se tam trvale prosadit, a když myslím trvale, tak to znamená, že do budoucna bychom tam mohli mít i vlastní tým," uvedl s tím, že podle posledních průzkumů má klub 50 miliónů příznivců v Evropě a dalších deset v USA, kde by pomocí turné chtěl fanouškovskou obec rozšířit.

Detaily turné ještě nebyly dojednány, protože vše bude záviset na termínech předkola Ligy mistrů, které bude katalánský celek hrát. Navíc plánuje Barcelona otevření fotbalových škol a pořádání tréninkových kempů. Podobně se už angažuje v Mexiku, kde dokonce založila amatérský tým.

Barcelona se v USA představí potřetí za posledních šest let. Před časem hrála v Americe s Juventusem, AC Milán a Manchesterem United.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG