Hlavní obsah

Fotbalistky Frankfurtu vyhrály Pohár UEFA

FRANKFURT NAD MOHANEM

Hráčky německého Frankfurtu získaly potřetí nejcennější klubovou trofej ženského fotbalu Pohár UEFA. V odvetném finálovém utkání proti švédskému týmu Umea IK rály v sobotu zvítězily 3:2, z úvodního zápasu si přivezly nerozhodný výsledek 1:1. Umea zůstala těsně pod vrchole druhý rok po sobě, loni podlehla Arsenalu.

Článek

V zemi fotbalových mistryň světa se na rozhodující duel přišlo podívat více než 27 tisíc fanoušků a domácí fotbalistky je na gól nenechaly dlouho čekat. Zásluhou reprezentantky Conny Pohlersové se ujaly vedení už v 7. minutě, stejná hráčka zvýšila po přestávce na 2:0.

Švédky však dokázaly snížit i po třetím gólu Frankfurtu a v závěrečných sekundách nejlepší fotbalistka světa Brazilka Marta dvakrát zazvonila na brankovou konstrukci. Domácím se s velkými problémy podařilo přestát nápor hostů a po letech 2002 a 2006 si znovu mohly sáhnout na vítěznou trofej.

Fotbalistky Sparty Praha vypadly loni v říjnu v základní skupiny, v níž třikrát prohrály.

Výsledek - finále:
1. FFC Frankfurt - Umea IK 3:2 (1:0)
Branky: 7. a 55. Pohlersová, 72. Wimberská - 68. Dahlqvistová z pen., 84. Österbergová. První zápas 1:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články