Hlavní obsah

Obránce Müller nechybí ve švýcarské nominaci na ME

NYON

Obránce Lyonu Patrick Müller sice v sezóně kvůli poraněnému kolenu neodehrál ve francouzské lize jediný zápas, ale do třiadvacetičlenné nominace Švýcarska na mistrovství Evropy se vešel. Müllerovi se tak vyplatilo, že se i přes nesouhlas Lyonu ještě před koncem sezóny připojil ke švýcarskému týmu, který bude 7. června v otevíracím zápase šampionátu soupeřem české reprezentace.

Článek

Ze širší nominace ve středu naopak trenér Jakob Kuhn vyškrtl na úkor Müllera obránce bundesligového Karslruhe Maria Eggimanna. Do užšího kádru se nakonec nevešel ani útočník Thomas Häberli z Young Boys Bern, který původně mohl být náhradou za zraněného kanonýra Blaiseho Nkufa z Twente Enschede.

Švýcaři před duelem s českým týmem stihnou ještě jeden přípravný zápas, v pátek si otestují formu v duelu s Lichtenštejnskem. Na mistrovství pak vedle české reprezentace narazí ještě na Turecko a Portugalsko.

Nominace Švýcarska:
Brankáři: Diego Benaglio (Wolfsburg), Pascal Zuberbühler (Neuchatel), Eldin Jakupovic (Grasshopper Curych)
obránci: Valon Behrami (Lazio Řím), Philipp Degen (Dortmund), Johan Djourou (Arsenal), Stéphane Grichting (Auxerre), Stephan Lichtsteiner (Lille), Ludovic Magnin (Stuttgart), Patrick Müller (Lyon), Philippe Senderos (Arsenal), Christoph Spycher (Frankfurt)
záložníci: Tranquillo Barnetta (Leverkusen), Ricardo Cabanas (Grasshoppers), Gelson Fernandes (Manchester City), Daniel Gygax (Mety), Benjamin Huggel (Basilej), Gokhan Inler (Udine), Hakan Yakin (Young Boys Bern), Johan Vonlanthen (Salcburk)
útočníci: Eren Derdiyok, Marco Streller (oba Basilej), Alexander Frei (Dortmund)

Reklama

Související témata: