Hlavní obsah

Rumuni mají před ME problém s brankáři

BUKUREŠŤ

Ve velmi prekérní situaci se ocitl dva týdny před začátkem evropského šampionátu rumunský výběr. Dosavadní brankářská jednička Bogdan Lobont má problémy s palcem na ruce, navíc si stejný prst natřikrát zlomil i jeho náhradník Daniel Coman. Lobont se i přesto ve středu zveřejněné nominaci objevil, naděje na uzdravení Comana se ale trenéři vzdali.

Článek

Lobont sice s týmem i nadále trénuje, ale nemůže vůbec boxovat míč a zjevně není ve stavu, kdy by mohl chytat v zápase. Kdyby se neuzdravil ani do úvodního utkání ME proti Francii, objevil by se v brance až třetí brankář Marius Popa z Temešváru, který má na kontě zatím jediný reprezentační start. Rumunští brankáři se rekrutují výhradně z domácí soutěže, což jen potvrdila dnešní dodatečná nominace Eduarda Stancioiua z Kluže. Ten se dočkal reprezentační pozvánky vůbec poprvé.

I ve zbytku nominace je zřejmé, jaký výkonnostní posun rumunské týmy zaznamenaly. Z tamější ligy pochází 11 z 23 hráčů, hned devět z nich dodalo trio bukurešťských klubů Steaua, Dinamo a Rapid. Hlavními hvězdami by ale měli být legionáři. V útoku se nejvíc očekává od Adriana Mutua z Fiorentiny, obranu by měl dirigovat Christian Chivu z Interu Milán. I Chivu však bojuje se zdravotními problémy, trápí jej dlouhodobě poraněné rameno.

Více o stavu rumunských hráčů napoví nedělní generálka proti Černé Hoře, první utkání na šampionátu sehrají 9. června proti Francii. Dále narazí v základní skupině C na Itálii a Nizozemsko.

Nominace Rumunska:
Brankáři: Bogdan Lobont (Dinamo Bukurešť), Marius Popa (Politehnica Temešvár), Eduard Stancioiu (Kluž)
obránci: Cosmin Contra (Getafe), Cristian Chivu (Inter Milán), Dorin Goian, Sorin Ghionea (oba Steaua Bukurešť), Cosmin Moti (Dinamo Bukurešť), Stefan Radu (Lazio Řím), Razvan Rat (Šachtar Doněck), Gabriel Tamas (Auxerre)
záložníci: Florentin Petre (CSKA Sofia), Paul Codrea (Siena), Mirel Radoi, Nicolae Dica, Banel Nicolita (všichni Steaua Bukurešť), Adrian Cristea (Dinamo Bukurešť), Razvan Cocis (Lokomotiv Moskva), Cristian Sapunaru (Rapid Bukurešť)
útočníci: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (Stuttgart), Daniel Niculae (Auxerre), Marius Niculae (Inverness)

Reklama

Související témata: