Hlavní obsah

Šéf Steauy hrozí kvůli trestu za korupci bojkotem reprezentace

BUKUREŠŤ

Kontroverzní majitel Steauy Bukurešť Gigi Becali pohrozil, že nebude pouštět fotbalisty do rumunské reprezentace. Důvodem je jeho neúspěšné odvolání proti obvinění z korupce.

Článek

"Jsem hodně naštvaný. Požádám hráče, aby mě podpořili. Tohle dotáhneme až do hořkého konce," citovala Becaliho agentura AP. Pokud by hráči klubového šéfa poslechli, přišel by národní tým podle soupisky pro mistrovství Evropy o pět fotbalistů.

"V každém případě mě však ze stadiónů nikdo nedostane," dodal funkcionář poté, co odvolací komise rumunského svazu potvrdila jeho dvouletý trest zákazu vstupu na rumunské stadiony. Klub navíc přišel kvůli korupci v tabulce skončené nejvyšší soutěže o sedm bodů, trest však neovlivnil jeho druhé místo za mistrovskou Kluží.

Becali byl potrestán za to, že podle vyšetřovatelů nabídl 1,7 miliónu eur (zhruba 42 miliónů korun) hráčům a prezidentovi Universitatey Kluž Antonu Dobosovi, aby v posledním ligovém kole porazili svého městského rivala CFR. Lídr tabulky nicméně sestupující Universitateu zdolal 1:0 a získal titul o bod před Steauou. Becali se obvinění bránil tím, že peníze podle něj byly určeny na nákup cukrovinek.

Trestům neunikla ani Universitatea, která přišla o šest bodů a její prezident dostal stejný trest jako Becali.

Reklama

Související témata: