Hlavní obsah

Tepličtí fotbalisté si oddechli, že nemusí do Kazachstánu

TEPLICE

Už v klidu se chystají fotbalisté Teplic na vstup do 2. kola Poháru Intertoto. Díky dvěma výhrám Honvédu Budapešť nad kazašským Žetysem Taldykorgan se mohou od soboty těšit na alpské soustředění i na mnohem kratší cestu do maďarské metropole. Náladu teplickým hráčům zlepšil i posun v letní přípravě, jejíž nejtvrdší období mají konečně za sebou.

Článek

Severočechům začne sezóna již v sobotu, kdy od 18 hodin přivítají Honvéd, čemuž musejí podřídit i plán přípravy. Hráči se v sobotu vrátili z kondičního soustředění v Krušných Horách a již se pomalu zotavují z nejtěžších tréninkových dávek. "Ještě začátek týdne jsme jim udělali trochu náročnější, teď už ale máme jen jeden kondiční trénink denně a začínáme pracovat s míčem. Od pátku už bude úplně normální předzápasový režim," řekl teplický trenér Petr Rada.

"Chceme postoupit, to je jediný možný cíl. Honvéd ale bude těžký soupeř, už má za sebou dva ostré zápasy, zatímco my vlastně teprve začínáme. Mají dobré brejky, nebude to nic snadného," prohlásil Rada.

Hrát nebude Merzič a možná ani Jun s Vachouškem

Počítat nemůže jen s obráncem Merzičem, který jde na operaci s tříslem. Nejistá je účast útočníka Tomáše Juna a zřejmě i záložníka Štěpána Vachouška, kteří stále nemají dořešeny administrativní záležitosti. Jun měl odletět do Turecka hlásit se v Trabzonsporu, nakonec se ale v poslední den hostování situace začala rozplétat. Hráč je podle manažera Pavla Zíky již vyvázán ze smlouvy a čeká na podpis přestupu do Teplic.

Zatím vázne ohlášený příchod Vachouška z Austrie Vídeň. "Sice mu povolili s námi trénovat už během platnosti staré smlouvy, ale stále mu neposlali přestupovou dokumentaci. Můžeme ji dostat třeba zítra, ale i 29. července," uvedl ředitel klubu František Hrdlička.

V Teplicích jsou rádi, že nemusí k čínským hranicím

Teplickým se díky výsledkům Honvédu citelně ulevilo. Cesta do Maďarska je proti letu až k čínským hranicím Kazachstánu nejen příjemnější, ale i mnohem levnější. "Usnadní nám to přípravu, teď řešíme cestu. Ještě nevíme, jestli bude lepší jet autobusem, nebo letět," řekl mluvčí Petr Heidenreich.

Ve stínu příprav proběhl v Teplicích odchod šestadvacetiletého záložníka Martina Sigmunda, který po šesti letech plných sporů s vedením i marného čekání na ligový start přestoupil do Mostu. "Kdysi se s námi nepohodl na smlouvě, stoupla mu sláva do hlavy,"řekl Hrdlička. Někdejší člen reprezentace do 21 let se v Teplicích ocitl po šesti ligových zápasech v nemilosti a klub jej posílal na hostování po celém severu Čech. V loňské sezóně oblékal Sigmund dres Cvikova ve čtvrté německé lize, stále však patřil Teplicím.

Reklama

Související témata: