Hlavní obsah

Barcelona nechce uvolnit Ronaldinha na olympiádu

BARCELONA

Brazilská fotbalová hvězda Ronaldinho nedostane od vedení Barcelony svolení ke startu na olympijských hrách. Někdejší nejlepší hráč světa byl v úterý nominován na turnaj do Pekingu, katalánský velkoklub ale nehodlá Brazilce uvolnit, protože olympiáda není součástí kalendáře fotbalové federace FIFA.

Článek

"Ronaldinho se musí hlásit v pondělí na prvním tréninku před novou sezónou," uvedl klub na své internetové stránce. "Olympijské hry nepatří do kalendáře FIFA, proto nemusíme hráče uvolnit. Navíc v minulých dnech sportovní ředitel Txiki Begiristain opakovaně zdůraznil, že cílem klubu je vstoupit do kvalifikace o Ligu mistrů s maximálním počtem hráčů," píše se dále v prohlášení klubu.

Ronaldinha si vybral trenér Brazilců Carlos Dunga vedle útočníka Realu Madrid Robinha jako jednu z posil starších třiadvaceti let, které mohou olympijský tým podle pravidel doplnit. Ronaldinho v poslední sezóně kvůli zraněním a problémům s kondicí nastupoval za Barcelonu jen sporadicky. Nový trenér katalánského velkoklubu Josep Guardiola dal najevo, že už s ním příliš nepočítá, ale žádný přestup zatím v dohledu není.

Barca musí hrát kvalifikaci o Ligu mistrů, protože skončila v minulém ligovém ročníku až třetí. A termín prvního ze dvou utkání třetího předkola se kryje s olympijským turnajem. V podobné situaci jako Ronaldinho je i Lionel Messi, který je zase v argentinské olympijské nominaci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články